Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace Ubuntu na MicroSD mobilu  (Přečteno 1744 krát)

l1012

• Návštěvník
Instalace Ubuntu na MicroSD mobilu
« kdy: 26 Dubna 2012, 08:57:11 »
Zdravím,
mám takový šílený dotaz. Je možné naistalovat Ubuntu na MicroSD kartu mé mobilního telefonu, tak, aby fungovalo stejně jako instalace na USB? Zvládne to vůbec telefon spustit (Nokia C7). Nebo existuje jiná verze Linuxe pro toto využití?
Díky za odpovědi a moc mě nekamenujte.  ;)
Ubuntu 10.04

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Re:Instalace Ubuntu na MicroSD mobilu
« Odpověď #1 kdy: 26 Dubna 2012, 09:06:38 »
Zdravím,
mám takový šílený dotaz. Je možné naistalovat Ubuntu na MicroSD kartu mé mobilního telefonu, tak, aby fungovalo stejně jako instalace na USB? Zvládne to vůbec telefon spustit (Nokia C7). Nebo existuje jiná verze Linuxe pro toto využití?

Jde to, ale je to blbost (problematický boot). Kup si flešku a nainstaluj to na ní. To funguje spolehlivě.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re:Instalace Ubuntu na MicroSD mobilu
« Odpověď #2 kdy: 26 Dubna 2012, 19:44:13 »
Zdravím,

Jde to, ale je to blbost (problematický boot). Kup si flešku a nainstaluj to na ní. To funguje spolehlivě.
Myslel, že namiesto symbianu mu tam pôjde ubuntu. Nepôjde a to hlavne kvôli ovládačom a HW nárokom.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.