Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: učebnice javy  (Přečteno 2404 krát)

rydlobeton

• Návštěvník
učebnice javy
« kdy: 28 Dubna 2012, 20:45:48 »
Dobrý den Ubunťáci :D po dlohé době učení se Javaskriptování a jazyka HTML a XHTML + CSS  jsem se rozhodl naušit se taky trochu javy ale můj problém je že jsem zatím nenašel kvalitní Český zdroj pokud znáte nějakou učebnici  nebo nějakou Internetovou knihovničku kde bych se to do detailů mohl naučit tak prosím  napište děkuju  (rád bych vytvářel Open-Source hry na platformě java. a později i komerční ovšem zdarma . Vždy multiplatformní a s velkým důrazem na  aby to bylo spjato s prostředím OpenGL hlavně kvůli linuxu)

*Rydlobeton

YaD

• Návštěvník
Re:učebnice javy
« Odpověď #1 kdy: 28 Dubna 2012, 21:55:19 »
Java je dosť odvážna voľba na hry, keďže jej pamäťové požiadavky a model sú celkom šialené. V každom prípade Java sa zasekla pri implementovaní najnovších fičúriek. Presnejšie: implementuje ich dajako kostrbato. Preto, ak ideš robiť nejakú "obyčajnú" alebo serverovú aplikáciu, tak to je dobrá voľba, ale pre hry a "šialenejšie" veci nič moc.

Osobne odporúčam na hry SDL (C, C++) ako engine a UI napíšeš už v niečom ako Python alebo samotnej Jave. Dostaneš, tak silnú kombináciu výkonu a elegancie (ak nebudeš prepisovať a vydávať nové enginy každý mesiac :) ).

V každom prípade na Javu odporúčam oficiálnu anglickú dokumentáciu: http://docs.oracle.com/javase/tutorial/index.html

Existoval aj slovenský "ekvivalent", ale pre Javu veľmi ťažko nájdeš materiál, ktorý bude využívať novšie možnosti a know-how.

rydlobeton

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 28 Dubna 2012, 22:18:03 »
Díky :) O výkon si starost nedělám a s hw sem se naučil komunikovat přímo přes terminál a ty hry co chci ze začátku dělat nebudou nějako extra vymakané :) a ano jak už sem psal java je Mulťák :) to je můj hlavní důvod :) jsou i jiné MP jazyky ale ty jejich úpravy na každej os zvlášť jsou ještě šílenější :) a chci vytvářet hlavně apelletky ke svým webovkám. díky YaDe :)

ferri

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 29 Dubna 2012, 06:46:54 »
můj problém je že jsem zatím nenašel kvalitní Český zdroj pokud znáte nějakou učebnici
Vydavateľstvo KOPP.
Pavel Herout: Učebnice jazyka Java http://www.kopp.cz/www/cz/687-vyrobek-uebnice-jazyka-java

Na túto učebnicu potom nadväzujú ďalšie učebnice / knihy od rovnakého autora v tomto vydavateľstve.

rydlobeton

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 07 Května 2012, 18:49:59 »
Díky ferri :D knižka koupená a hned se mi učí líp :)

Zerog

• Aktivní člen
  • *
    • Zerog blog
« Odpověď #5 kdy: 07 Května 2012, 21:20:17 »
A umis PHP ? Jestli umis javaScript tak kniha "Učebnice jazyka Java" je ti celkem na nic.

Jako kniha je to dobra to jo, ale velmi rychle prijdes na to, ze if - else, for, ... se pise temer stejne.
Pak se naucis ze existuje int, String, double, ...

Co se z toho nenaucis je OOP (objektove programovani) a prace s grafikou (Swing, AWT).
Distro:  Debian
WM:      Awesome
NT:       Latitude D620

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.