Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Live USB  (Přečteno 1176 krát)

matsn

• Návštěvník
Live USB
« kdy: 28 Dubna 2012, 21:28:05 »
Dobrý den,
běžně používám Live CD Ubuntu, abych se dostal k datům na poškozených PC. Bohužel načítání je velice pomalé a tak mne napadlo si podle tohoto článku http://wiki.ubuntu.cz/Instalace/z%20flash%20disku udělat Live USB, přes které bych mohl Ubuntu spouštět. Je mimochodem to načítání o moc rychlejší? Přes CD to trvá cca i pět minut. Potřeboval bych však ještě pár odpovědí, které jsem nenašel.
1.   Je možné předinstalovat Adobe Flash i přes Windows? Údajně to jde v prostředí Ubuntu, ale pokud jej nemám nainstalovaný, tak co? Je prostě možné nějak mít ten Adobe flash nachystaný, abych nemusel instalovat Ubuntu na HDD?
2.   Pokud budu spouštět „Live CD“ z USB, bude vše fungovat stejně jako jsem to používal z klasického CD, tj. že se nebudou stahovat na Flash disk žádná data, ani pokud si třeba budu pouštět videa na youtube atd?

psychogenius

• Návštěvník
Re:Live USB
« Odpověď #1 kdy: 28 Dubna 2012, 21:32:34 »
No ked si nainstalujes Ubuntu na USB kluc tak to bude ako klasicka instalacia na disku takze to bude stahovat a ukladat docasne subory ktore na Flash aj ostanu. Ked pozijes http://unetbootin.sourceforge.net/ a nedas ziaden priestor na ulozenie nastaveni pri vytvarani tak to bude fungovat ako Live Cd a ano je to o hodne rychlejsie ako CD ale stale zalezi na rychlosti kluca.

matsn

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 28 Dubna 2012, 21:36:07 »
Z toho vyplývá, že řešením je pro mne ten unetbootin. Je možnost tam mít ještě nachystaný ten Adobe Flash player?

jiri.podvolecky

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 28 Dubna 2012, 21:53:38 »
Samozřejmě, že jo. Při nahrávání systému na USB lze vytvořit takzvaný CASPER, na který se ukládá vše co v systému uděláte. Může být značně veliký, což záleží na velikosti USB disku.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.