Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ikona skype v oznamovací oblasti chybí  (Přečteno 2291 krát)

Ernest

• Návštěvník
ikona skype v oznamovací oblasti chybí
« kdy: 30 Dubna 2012, 23:29:51 »
Zdravím.
Možná toto téma cpu kam nemám, ale problém je následující:
Skype šlape jak má. Chybí ovšem ikona v horní liště v oznamovací oblasti (doufám, že nazývám správně). V předešlých vydáních jsem tento problém neměl až teď ve vydání ubuntu 12.04. Unity. Předtím jsem používal hlavně 10.04., ale mám pocit, že když jsem zkoušel 11.10., tak taky problém nebyl. Pokud totiž zavřu skype křížkem jak jsem byl zvyklý, aby nestrašil když ho nepotřebuji vidět, tak ho nemám jak vyvolat, ale stále běží, takže znovu spuštění nic neřeší.
Jde to nějak opravit abych tam tu malou ikonku zase měl?

Moc děkuji za všechny nápady předem.

Rover623

Re:ikona skype v oznamovací oblasti chybí
« Odpověď #1 kdy: 30 Dubna 2012, 23:40:55 »
Nainstaluj dconf-editor, spusť, jdi do cesty desktop-unity-panel a přidej si Skype do whitelistu

Nebo použij skype-wrapper http://www.omgubuntu.co.uk/2011/11/skype-wrapper-lands-in-a-ppa-for-easy-installation/ který ti skype integruje do té obálky

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #2 kdy: 01 Května 2012, 00:01:50 »
Nainstaluj dconf-editor, spusť, jdi do cesty desktop-unity-panel a přidej si Skype do whitelistu

Nebo použij skype-wrapper http://www.omgubuntu.co.uk/2011/11/skype-wrapper-lands-in-a-ppa-for-easy-installation/ který ti skype integruje do té obálky
Ten skype-wrapper blbne. Radšej si to daj do systray(ako applet), ako radil rover.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 01 Května 2012, 00:09:01 »
Na 12.04 jsem na to posílal fix, blbnout už by to nemělo

Ernest

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 01 Května 2012, 00:39:00 »
Skype-wrapper fakt blbne. Do teď jsem se s tím trápil, protože by se mi to líbilo, ale nepovedlo se nainstalovat, respektive zprovoznit, žádným způsobem. Zkusím něco jiného a zase napíšu.

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 01 Května 2012, 00:45:16 »
Je nutné mít nainstalovaný normální Skype a k němu ten wrapper. Skype potom spouštět přes příkaz skype-wrapper, mě to funguje na 64bit verzi normálně

Ernest

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 01 Května 2012, 01:16:11 »
Přeze všechny snahy mi wrapper jen a jen padal hned při rozjezdu. Ovšem mám nový poznatek. Díky tomu, že jsem skype znovu odinstaloval a nainstaloval přímo v centru softwaru, tak už nepotřebuji žádnou oklikou řešit ikonu v horní liště. Už je tam :-). Chyba dle mého názoru byla v tom, že jsem si skype instaloval přímo ze stránek skypu abych měl jistotu, že mám 64 bit. verzi k mámu 64 bit. systému.
Každopádně jsem opět poznal pár krásných alternativ, kterými mohu výsledku také dosáhnout.

Moc děkuji a považuji za vyřešené. :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.