Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: chyba RAM  (Přečteno 1789 krát)

Grifin666

• Návštěvník
chyba RAM
« kdy: 03 Května 2012, 18:39:31 »
po povýšení systému na 12.04 se mi při spuštění firefoxu začne hlásit chyba RAM. hlášení je pomocí Beep kodu. Stačí jen zastřestřelit plugin kontejner a je po chybe ale při dalsím spuštění (flashe) po čase opět začne pípat. v předchozí verzi se to stalo občas, zejmena ve hrách, ale vždy po opětovném spuštení běžel normálně.
krom hledaní odstranění problemu jsem nic nezkoušel. nenapadá mě co

System je 64b, deska Gygabite 890GPA (neuplný název) Ram je 4x 2GB kingstom  -HW kdyžtak doplním přesněji pokud bude třeba

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
Re:chyba RAM
« Odpověď #1 kdy: 03 Května 2012, 23:26:07 »
Těsně po startu počítače by měla vyskočit zaváděcí nabídka, v níž by měa být položka memtest.

Zkus ji pustit. Na některých počítačích skutečně byla odhalena vadná RAM a jsem si skoro jist, že to souviselo s jejich nestabilitou.

Případně je možno  memtest pustit z CD nebo bootovací flashky.
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

Grifin666

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 05 Května 2012, 10:21:48 »
děkuji za radu.
test jsem provedl a dopadl uspěšně (žádná chyba nebyla nalezena) znamená to tedy že .... nevím co jsem tím měl zjistit? případně jaké je další řešení?

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 06 Května 2012, 15:27:33 »
Aha, teď čtu, že hlášení je v beep kódu a přitom počítač běží, jak má.  S beep kódem jsem se setkal vždy tak, že byl počítač úplně v koncích bez schopnosti hlásit chybu jiank.

Stane se to na 12.04 ještě s nějakým jiným progarmem? Když nahradíš flash za gnash, děje se to?
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

Grifin666

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 08 Května 2012, 20:30:55 »
flash jsem nahradil za gnash(teda spíše doufám nevím jak to poznám) a pípá furt.
ano dělá s kazdým jiným prohližečem kde pusím flash (chromium, opera) a parkrát se to stalo i při pušteném filmu v přehrávači Totem. NAvíc jak jsem psal už dříve děje se tak při spuštěné hře (warzone 2100) ale pouze občas a dělal to i před povýšením systému.

jinak firefox mi zabíra kolem 3.5GB ve virtualní paměti a kolem 2.5GB v rezidentní. PLugin kontainer pak vzdy kolem 700MB ale záleží jak dlouho běží. youtube funguje normálně ale ten už myslím není ve flashi

PS: omlouvám se za prodlevu cením si pomoci ale měl jsem moc práce

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 09 Května 2012, 22:09:29 »
Omlouvám se, myslím, že teď jsem s rozumem v koncích. Někdo chytřejší snad poradí.

Grifin666

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 13 Května 2012, 18:30:30 »
jo třeba ano.
přesto dík za pomoc

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.