Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Reinstalace alsa-driver [vyřešeno]  (Přečteno 2355 krát)

JumBo

• Návštěvník
    • Tomáš Krajča, JumBo
Reinstalace alsa-driver [vyřešeno]
« kdy: 20 Ledna 2007, 16:24:05 »
Nainstaloval jsem si nejnovější Alsu (1.0.14rc2) a tím jsem rozchodil zvuk (intel hda realtek alc660), jenže pak jsem zkusil na chvilku Změnit zařízení v Ovládání hlasitosti a už mi nejede zvuk do sluchátek. Nastavil jsem původní Zařízení, ale zvuk do sluchátek už nejde. Předpokládám, že když Alsu reinstaluju, tak by mi to mohlo zase jet. Jak to mám reinstalovat? (postupoval jsem podle: https://help.ubuntu.com/community/HdaIntelSoundHowto). Máte někdo nápad s lepším řešením?
« Poslední změna: 13 Prosince 2007, 21:05:00 od Anna Taliánová »

Skeletonix

• Host
Reinstalace Alsa-driver
« Odpověď #1 kdy: 20 Ledna 2007, 17:44:48 »
podíval bych se jestli jen není něco ztlumeného .. 2 klik na ikonku reproduktoru nahoře na liště, nebo terminálu pomocí alsamixer .

JumBo

• Návštěvník
    • Tomáš Krajča, JumBo
Reinstalace Alsa-driver
« Odpověď #2 kdy: 20 Ledna 2007, 18:37:59 »
Při dvojkliku na ikonku mám PCM, Line-in i CD naplno. V alsamixer GUI mi u headphones nejde nastavit hlasitost (sloupečky jsou prázdné a při klikání do nich se nic neděje). V terminálu tam mám u headphones v Alsamixer 00. Neporadíte, jak to přeinstalovat? (stačí návod na odstranění)
« Poslední změna: 13 Prosince 2007, 21:11:45 od Anna Taliánová »

JumBo

• Návštěvník
    • Tomáš Krajča, JumBo
Reinstalace Alsa-driver
« Odpověď #3 kdy: 21 Ledna 2007, 00:23:35 »
Tohle kdo mi vysvětlí, tak je u mě fakt machr. Zrovna jsem se chystal přeinstalovat ty Alsa drivery, ale říkal jsem si, že to ještě naposled testnu a ... zvuk jede i ze sluchátek. Prostě jsem vypnul a zapnul PC a mezitím se mi změnila nabídka Alsamixeru a zvuk jede i ve sluchátkách. Nechápu. Jediné, co mě napadá, že jsem přeinstaloval přes Synaptic vše co obsahovalo Alsa. Instalace a reinstalace se projeví až po restartu PC? Hlavně doufám, že to zase stejně náhle nepřestane :-)
« Poslední změna: 13 Prosince 2007, 21:12:31 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.