Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: neidentifikovaný monitor, nejde zvýšit rozlišení  (Přečteno 4942 krát)

Fail-er

• Návštěvník
neidentifikovaný monitor, nejde zvýšit rozlišení
« kdy: 04 Května 2012, 17:53:17 »
Zdravím,
Po nějaké době jsem se rozhodl znovu zkusit Linux. Nainstaloval jsem Ubuntu 12.04 a už o dprvního bootu bylo maximální možné rozlišení 1024x768 a v nastavení se monitor zobrazuje jako neznámí(po nainstalování nepovolených ovladačů jako notebook). Po nainstalování nepovolených ovladačů se nezměnilo nic. Napadlo mě ještě stáhnout ovladače přímo z Invidie (geforce 7600 gs), ale k nainstalování je třeba vypnout x server.. nenapadá někoho co s tím?

Pavel Káčerek

Re:neidentifikovaný monitor, nejde zvýšit rozlišení
« Odpověď #1 kdy: 04 Května 2012, 18:36:13 »
používaš li unity otevři dash a písníi do něj
Kód: [Vybrat]
nvidia (mnělo by ti tam skočit ovladací centrum který ti tam nesvobodne ovladače nainstalovali) a v tom už se zkus pohrabat
Kubuntu 15.10 Wily Werewolf 64-bit
Intel® Celeron(R) CPU B830 @ 1.80GHz × 2 ||RAM: 4GB ||HDD: 500GB|| Grafika: Intel® Sandybridge Mobile

Fail-er

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 04 Května 2012, 19:07:30 »
Pohrabat jsem se tam už zkusil. Je tam sice bohatší nabídka možných rozlišení, ale všechny se špatným poměrem stran. v pokročilých nastaveních sice můžu vypsat rozlišení ručně a přepsat soubor xork.conf. Jediný výsledek je že se roztáhne pracovní plocha a já po ní můžu "scroolovat".  Mám dojem že si ty ovladače se systémem moc nerozumí. Při bootu se ve chvíli kdy by se mělo zobrazit logo ubuntu a rozsvěcující se kolečka, se zobrazí černobílé pruhy přes celou obrazovku.

Pavel Káčerek

« Odpověď #3 kdy: 04 Května 2012, 19:12:30 »
jestli ti taky grafika neodchází... zkusit ji někde otestovat?
Kubuntu 15.10 Wily Werewolf 64-bit
Intel® Celeron(R) CPU B830 @ 1.80GHz × 2 ||RAM: 4GB ||HDD: 500GB|| Grafika: Intel® Sandybridge Mobile

Fail-er

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 04 Května 2012, 19:20:59 »
že by odcházela se mi nechce moc věřit. Před instalací jsem fungoval na windows7 a s grafikou jsem neměl žádný problém.

kolik

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 06 Května 2012, 20:28:16 »
Ahoj,
mám podobný problém s notebookem připojeným přes VGA do televize... Mám http://www.alza.cz/hp-probook-4510s-d320418.htm  a je tam grafika ATI Radeon HD4330... Nainstaluju nesvobodný ovladače ale nedostanu tam rozlišení 1920x1080, ale jiné a v nepoměru, že je obraz roztáhnutý... Už nevím co s tím... Pod Windows 7 to jede normálně... A už sem prolezl snad celé forum a nemohu najít řešení... Jo a mám Lubuntu 12.04, měl sem i normální Ubuntu a taky stejný problém...

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 06 Května 2012, 21:14:56 »
Takovy navod na rucni nastaveni v kostce je tady: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=56346
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

Bearnsdorf

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 07 Května 2012, 13:20:03 »
Mam monitor Belinea 2025(asi 5let), kde jako grafika naskoci neznamy notebook. Rozliseni je spravne, ale podporu hardweru nenalezne. Je to obecne platne, ze starsi hardwer neni podporovan?
Kdyby se briza nestydela, tak hori i pod vodou.

kolik

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 07 Května 2012, 13:41:55 »
Takovy navod na rucni nastaveni v kostce je tady: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=56346

Super, děkuji už to šlape...snad na pořád... ;)

Fail-er

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 10 Května 2012, 04:34:09 »
Zkusil jsem radu a nic se nezměnilo. Po chvíli googlení jsem našel pár lidí majících stejný problém s novým ubuntu jako já, a naneštěstí čekají na funkční radu marně mnohem déle než já, tudíž teď už si jsme jistý že chyba není v tom že by mi grafika odcházela.

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
« Odpověď #10 kdy: 10 Května 2012, 12:31:06 »
stale stejne otazky ;) .. pokud mas nvidii a nesvobodny ovladac, tak by ti mela pomoci volba nomodeset pro kernel (v grubu)
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.