Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace Ubuntu 12.04 z USB spolu s windows 7  (Přečteno 4083 krát)

szuter

• Návštěvník
Instalace Ubuntu 12.04 z USB spolu s windows 7
« kdy: 06 Května 2012, 10:35:34 »
Zdravim.
Rozhodl jsem se zkusit ubuntu, jsem uplny zacatecnik, zatim mam zkusenost jen s instalaci a nastaveni Xubuntu 12.04 na starem PC. Pouzivam asus 1201N, Intel Atom 330, nvidia ION. Vytvoril jsem bootovaci USB podle navodu na wiki a spustil Ubuntu, vyzkousel a zvolil jsem nainstalovat. Kdyz prijde na vyber instalace, zvolim instalovat do Windows 7 (zachovani dokumentu, vyber systemu pri startu), instalator me vyzve k restartu. Netbook se restartuje a zase najede Ubuntu nabidka, kde si zvolim jestli chci Ubuntu jen vyzkouset, nebo nainstalovat atd. Zahajena predesla instalace nepokracuje. Zkousel jsem vsechny moznosti, ktere nabizi tyto rozhrani, vzdy instalator pozaduje restart a potom najede jakoby zadna instalace nebzla spustena. Chtel jsem Vas poprosit o pomoc jak nainstalovat Ubuntu do windows 7 z USB aby byl W7 porad funkcni. Zkousel jsem i WUbi instalator, ten se behem instalace tvari funkcne, ale asi po 10 min instalovani se sam vypne a jakoby se nic nestalo. prohledal jsem forum, wiki, ale nenasel jsem reseni, nebo jsem hledal spatny problem, protoze nevim co je pricinou.
Dekuji za jakoukoliv pomoc

janek-m

• Host
Re:Instalace Ubuntu 12.04 z USB spolu s windows 7
« Odpověď #1 kdy: 06 Května 2012, 11:02:22 »
Skúšali ste aj inštaláciu z CD? Osobne nemám skúsenosti inštalácie z USB, stále radšej používam CD. Neviem, ako máte rozdelený disk, odporúčam zmenšiť oddiel s Win a až potom na takto vytvorené voľné miesto nainštalovať Ubuntu a vybrať ručné delenie (niečo iné). Inštalácia Ubuntu je vpodstate totožná s inštaláciou Xubuntu.

szuter

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Května 2012, 11:10:25 »
Bohuzel, nemam CD/dvd - mechaniku k dispozici, takze pracuji jen z USB. Na starsim PC jsem pouzil AlternateCD, protoze LiveCD nefungovalo. Zajimalo by me, jestli kdyz rozdelim oddil s W7 a na tento nove vytvoreny oddil nainstaluju (rucni vyber) Ubuntu bude se automaticky pri startu zobrazovat nabidka zvoleni operacniho systemu? nebo je potreba jeste dalsiho nastaveni?

janek-m

• Host
« Odpověď #3 kdy: 06 Května 2012, 11:31:38 »
Tu som to raz popísal: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=60954.msg435626#msg435626, (Inštalácia vedľa Win) výber medzi ostatnými OS bude zachovaný, pri ručnom rozdelení sa nastavujú oddiely v Linuxe.
« Poslední změna: 06 Května 2012, 11:34:22 od janek-m »

szuter

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 06 Května 2012, 11:56:34 »
Dekuji, zkusim prvne vyclenit oddil pro Ubuntu a potom instalovat z flashky na tento oddil podle prilozeneho navodu.

zuzkacr

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 06 Května 2012, 13:43:16 »
Ahoj potřebuju pomoct.Chtěla jsem vyzkoušet ubuntu a dala jsem si je do PC na zkoušku.Je to fajn,ale nemůžu se dostat zpět na windows .Nikde nemůžu najít jak to mám udělat.Prosím pomoc!Ve windowsech pracuju.Zuzka

janek-m

• Host
« Odpověď #6 kdy: 06 Května 2012, 14:20:53 »
Ahoj potřebuju pomoct.Chtěla jsem vyzkoušet ubuntu a dala jsem si je do PC na zkoušku.Je to fajn,ale nemůžu se dostat zpět na windows .Nikde nemůžu najít jak to mám udělat.Prosím pomoc!Ve windowsech pracuju.Zuzka
Bude treba doplniť informácie. Ak ste Ubuntu inštalovali, tak ako?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.