Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Černé písmo na černém pozadí [vyřešeno]  (Přečteno 1612 krát)

k106k

• Návštěvník
Černé písmo na černém pozadí [vyřešeno]
« kdy: 06 Května 2012, 15:16:13 »
Ahoj,
po upgradu na Ubuntu 12.04 jsem zjistil, že Gnome Terminál 3.4.1.1 zobrazuje černé písmo na černém pozadí. Opravil jsem to nastavením Upravit->Předvolby profilu->Barvy odškrtnutím Používat barvy systémového motivu a následným výběrem ze zabudovaných schémat.
Včera si máti chtěla zahrát Gnome Sudoku 3.4.1 a podobný problém. U zvoleného ctverečku černé písmo na černém pozadí.
Myslím si tedy, že to není problém progamu(ů), ale nějakého systémového nastavení viz problém s terminálem.
Předem mohokrát děkuji za rady.
P.S.: Po výběru prostředí na přihlašovací obrazovce na Gnome, tak se po přihlášení neobjeví nalevo pruh s ikonami - unity a v horní a dolní části obrazovky se objeví černé pruhy, položky nejsou vidět, ale reagují.
Dříve popisované chování bylo při výběru prostředí na přihlašovací obrazovce na Pracovní plocha Plasma a obdobně se chová i prostředí Ubuntu.

« Poslední změna: 20 Května 2012, 15:04:34 od Filip Dominec »

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
Re:Černé písmo na černém pozadí
« Odpověď #1 kdy: 10 Května 2012, 17:50:24 »
Možná by stálo za to zjistit, jestli se tato neplecha děje i u nově založeného uživatele.
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

k106k

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 12 Května 2012, 17:46:06 »
Ahoj, omlouvám se, že odpovídám až dnes, ale bohužel jsem se k otestování dostal dříve nedostal.
Tak jsem založil nového uživatele ve verzi 12.04 a je pravda, že pod jeho účtem se neplecha neděje ani při výběru prostředí Gnome.
Nově založený uživatel má v terminálu při výběru Používat barvy systémového profilu pozadí bílé a písmo černé, původní uživatelé mají pozadí černé a písmo také černé. Dále jsem zjistil, že podobná neplecha se děje i v jiných programech, např. Gnome Sudoku v.3.4.1, vybraný čtverec se chová naprosto stejně jako terminál tj. pro původní uživatele černé pozadí s černým písmem a pro nového uživatele bílé pozadí s černým písmem.
Neplecha se tedy děje pouze na původních uživatelích. Asi nějaké nastavení pro původní uživatele, že ;).
Předem mnohokrát děkuji za rady a nápady.

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 13 Května 2012, 19:56:00 »
Vypadá to, jen odhaduji, na chybu zavlečenou nějakým updatem. Moc nevím, co s tím.

Zkusil(a) jsi přepnout z tmavého prostředí na světlé (ambiance -> radiance)?
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

k106k

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 20 Května 2012, 12:54:57 »
Ahoj,
  opět se omlouvám, ale dříve jsem se na odzkoušení nedostal.
Měl jsi pravdu, problém byl v tom, že nový uživatel má motiv nastavený adwaita a původní uživatelé neměli vybraný žádný motiv. Po nastavení motivu na adwaita (implicitní volba) se vše dalo do pořádku. Chyba se stala po upgrade z verze 11.10 na 12.04.
Ještě jednou všem moc děkuji za rady a pomoc, moc si toho vážím.
Petr

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.