Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Moje nove Xubuntu  (Přečteno 3999 krát)

ukomir

• Aktivní člen
  • *
Moje nove Xubuntu
« kdy: 06 Května 2012, 22:50:18 »
Som sa rozhodol prejsť z oblúbeného Ubuntu 10.10 na Xubuntu 12.04.Unity mi nevyhovuje.
Mám ho len krátko,ale zatial som spokojný,Prostredie je dosť podobné gnome2,len by to chcelo ešte trochu doladiť.
Ešte mi tam chýba pár vecí.
1.System monitor(CPU,Net,RAM) v hornej lište,ktorý tam síce je,ale hrozne maličké a nedá(teda neviem) sa to zmeniť.
     Zvykol som si na to,mám rád prehlad a v panely je to vždy viditelné.
2.Skripty  v kontextovom menu ako boli v Nautiluse-Otvoriť ako Root a resize image.

A pár maličkostí ktoré budem riešiť časom.Odporúčam Xubuntu tým,ktorí nechcú Unity alebo Gnome3.
 Na 90 percent je to totožné so starým dobrým Ubuntu s Gnome2.

Ak by niekto vedel ako poriešit tie skrypty,alebo nejaké tie vylepšenia,budem rád keď sa o ne podelí.

[příloha smazaná administrátorem]

pacholik

• Závislák
Re:Moje nove Xubuntu
« Odpověď #1 kdy: 06 Května 2012, 23:53:20 »
wiki.ubuntu.cz/Thunar#Vlastní akce

otevřít jako root:
Kód: [Vybrat]
gksudo exo-open %F
zmenšení obrázků:
napsal bych si skript, jednoduše by to šlo třeba takhle
#!/bin/sh
convert -geometry 640x640 -quality 100 "$1" "${1%*.*}_640.${1#*.*}"
nebo komplexnější třeba tady a tady

ukomir

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 08 Května 2012, 14:10:25 »
Dík.Roota už mám,len tá zmena velkosti obrázkov mi robí trochu problém.Zmena všetkých obrázkov v zložke mi ide,ale zatial
len konkrétny jeden obrázok,sa neviem k tomu dopracovať.
convert *.jpg -resize 640x640 resized.jpg
Čo dať namiesto *.jpg?Filename+"-resized".jpg..?

pacholik

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 08 Května 2012, 14:54:02 »
však sem psal že bych si napsal skript (v Thunaru budeš mít akci /kde/to/mám/skript.sh %f)
zkus si v terminálu
f="MůjObrázek.jpg"
echo "$f"
echo "${f%*.*}_640.${f#*.*}"

E: lépe
"${f%.*}_640.${f##*.}"
« Poslední změna: 08 Května 2012, 15:00:03 od pacholik »

1arash

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 08 Května 2012, 15:09:10 »
Základní příkazy podle abecedy
Instalacia programov:
apt-cache search balik   sudo apt-get install sudo apt-get remove sudo apt-get clean sudo passwd root          se meni heslo  Alt+F2 a gksudo nautilus           instalovanie v terminali  apt-cache search balik         Hledá zadaný balík. apt-cache show balik           Pokracovanie -v profile arash@jabber.cz

ukomir

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 09 Května 2012, 11:47:38 »
Ja sa aj skriptovať naučím  :) Moje prvé skriptá(y),teda s pomocou.Dík.Fachčí to.
Už to pomaly dostáva podobu na akú som bol zvyknutý.Aj vrchný panel sa mi podarilo customizovať .
Xubuntu sa mi páči čím ďalej viac.Nejaké programi ešte zamením-Leafpad,Abiword,mi sťažovali skriptovanie,nahradil som geditom.
Ani prehliadače obrázkov Ristretto,ani Shotwell mi nevyhovujú.Shotwell nemá "vlastnosti" obrázku.Som zvyknutý meniť koliečkom
velkosť  a Ristretto mi prehadzuje obrázky.Len si nepamätám,aký to bol v Ubuntu.
Váhal som obustiť Ubuntu(10.10),Xfce4 ma potešilo,že je dosť podobné gnome2,témy sú kompatibilné,obavy opadli.

[příloha smazaná administrátorem]

vafle

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 10 Května 2012, 00:23:43 »
Ja opustil ubuntu cca pred tydnem, zacinal jsem s 5.04 Hoary Hedgehog. Vahal jsem s prechodem na Unity, vubec se mi do nej nechtelo, nakonec super, uz bych se ke staremu gnome nevratil. Ale... s prechodem na 12.04 zacalo byt na muj starsi pocitac prilis nenazrane, nemluve o prozatimni nepodpore starsich nvidia ovladacu, atd. Uz drive jsem mel ve fronte jako jine distro Xubuntu a tak na nej doslo. Po cca tydnu provozu si ho nemohu nez vynachvalit, par veci mi preci jen chybi, nebo jsem byl resp. zvykly mit jinak, ale bohate to vynahrazuje celkovou sviznosti, fakt parada. Tak nejak jsem si ho uzpusobil ala Unity, jeste par veci vychytat a myslim ze u nej vydrzim dalsich par let.
Takze take mohu Xubuntu jen doporucit, pokud nekomu Unity ani Gnome shell nevyhovuje :)

Ubuntu 6.06 - 12.04 --> Xubuntu - 12.04 --> Kubuntu 12.10
.. dal se uvidi :)

kovalensue

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 10 Května 2012, 00:41:17 »
tak jak jsem si to tu přečetl, tak jsem nadšen...co se týče unity tak mi tak hrozné nepřijde a zkusím mu dát šanci na stolním PC (jen se obávám práce s větším množství oken přes launcher)...jinak na netbooku je v plánu přechod na xubuntu....s 10.04 Ubuntu běhal netbook krásně, ale teď mi přijde že Unity dává tomu drobečku docela zabrat...no a díky vašim kladným ohlasům se tohoto kroku nemusím bát;-)
Windows 7 Proffesional, Linux Mint 15 - Mate

If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude.

vafle

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 11 Května 2012, 01:28:52 »
Ubuntu 6.06 - 12.04 --> Xubuntu - 12.04 --> Kubuntu 12.10
.. dal se uvidi :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.