Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunguje propojení s dataprojektorem  (Přečteno 1612 krát)

m_v

• Aktivní člen
  • *
Nefunguje propojení s dataprojektorem
« kdy: 10 Května 2012, 20:14:52 »
Ahoj, ve verzi 11.10 (64bit Unity) jsem se celkem snadno propojil přes vga s dataprojektorem - tedy po restartu, nebo vypnutí PC (natvrdo, protože připojení k dataprojektoru při běhu PC způsobilo jeho totální zamrznutí a nic s tím nešlo dělat). Po upgrade na Ubuntu 12 (přes aktualizace) lze připojit dataprojektor, pc nezamrzne, ale nic se na plátně neobjeví - po restartu to přes dataprojektor zobrazí přihlašovací obrazovku, jakmile se přihlásím tak dataprojektor hlásí, že nemá signál.
Grafická karta: ATI Mobility Radeon HD 4300 Series, PC: HP ProBook 4510s, nepoužívám žádný dodatečný ovladač (https://picasaweb.google.com/lh/photo/hhxShSmx6gjnUcSvFqrygds7QQ19rIBnBEQg0Xjt37I?feat=directlink). Nakonec jsem se musel přepnout do Win7 a tam to je bez problému

Prosím o pomoc
1. používám AMD Catalyst Center - lze to v tom nějak nastavit?
2. Nefunguje přepínání obrazovek přes kombinaci kláves fn - lze to dělat nějak softwarově - funkční klávesy pro jas třebas funguje bez problému
3. jak restartovat zamrzlý počítač - existuje v ubuntu něco jako ctr+alt+del?
Předem děkuji za návrhy

radin

• Host
Re:Nefunguje propojení s dataprojektorem
« Odpověď #1 kdy: 10 Května 2012, 20:36:50 »
1. nevím, jak v catalyst, mám N-Vidii a po instalaci nesvobodných ovladačů se nainstaluje "Nvidia X-Server settings", což bude asi  obdoba, tam je volba "X-server Display configuration". V tomto okně pak nechám detekovat externí monitor, nastavím potřebné a aktivuji. Používám to v zaměstnání při testování různých typů projektorů a není problém. Předpokládám, že Catalyst bude mít něco podobného.
2. asi to nepůjde, možná by šlo definovat to jako zkratku ke spuštění Catalystu, ale to asi nebude to pravé ořechové
3. Pokud v nastavení klávesnice povolíš Ctrl+Alt+Backspace, lze touto zkratkou restartovat X-ka (GUI), přitom systém jako takový běží dál. Pokud ovšem zamrzne i klávesnice... ale pak to nejde ani ve widlích. Nastavení najdeš na Wiki.

m_v

• Aktivní člen
  • *
Re:Nefunguje propojení s dataprojektorem
« Odpověď #2 kdy: 10 Května 2012, 21:13:50 »
Diky za informaci - v catalyst je podobná možnost, takže to příště zkusím, dnes mě to nenapadlo, díky i za další odpovědi, zkusím to na ten restart.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.