Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přizpůsobení pracovního prostředí Xubuntu 12.04 (64bit)  (Přečteno 1519 krát)

Otakar Pešek

• Host
Ahoj, potřeboval bych poradit jak přejmenovat spouštěče aplikací na ploše. Když klepnu na přejmenovat a zadám název spouštěče např: Firefox Webový prohlížeč chci aby se jmenoval pouze Firefox po přejmenování se nic neděje, zůstane stále pojmenovaný Firefox Webový prohlížeč . Dále by mě zajímalo jak vypnout zarovnávání ikon k mřížce na pracovní ploše, aby jsem s nimi mohl volně pohybovat. :) A ještě jedna maličkost.  ;D Známa má Widle 7 na starším pc, nejde jí rozchodit zvukovka. Je nešťastná jak se jí počítač seká. že musí defragmentovat disk a plno věcí okolo. Widle XP jí zase nepobrali síťovou kartu a s ovladač je těžké sehnat. Vyzkoušel jsem live cd Xubuntu 12.04 a vše funguje bez problémů. Proto bych jí ho rád nainstaloval. :D Jenom se mě ptala zda bych jí mohl udělat vzhled jako Widle XP, že prý na ně byla zvyklá a tak bych jí rád udělal radost. Dříve jsem zkoušel na ubuntu 8.04 nějaký balík co mi poradili tady na forum, ale nevím zda by fungoval v XFCE. Děkuji všem za každou rozumnou radu. ;)
« Poslední změna: 11 Května 2012, 17:31:48 od Otakar Pešek »

janek-m

• Host
Re:Přizpůsobení pracovního prostředí Xubuntu 12.04 (64bit)
« Odpověď #1 kdy: 11 Května 2012, 15:01:19 »
Čo sa týka premenovania spúšťačov, malo by to fungovať - prvým tlačidlom myši kliknúť na spúšťač, vybrať vlastnosti a tam prepísať názov. Xubuntu som iba testoval, a nevidím problém v úprave pracovnej plochy. Ponastavovať panely a prispôsobiť spúšťače.
« Poslední změna: 11 Května 2012, 15:13:47 od janek-m »

Otakar Pešek

• Host
« Odpověď #2 kdy: 11 Května 2012, 15:15:20 »
Aha, tak jsem zjistil že přejmenování nefunguje pouze u firefoxu  protože vlastníkem je root. U ostatních spuštěčů to jde bez problémů :) tak je to jasný. :D
« Poslední změna: 11 Května 2012, 15:19:05 od Otakar Pešek »

dRaczek

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 11 Května 2012, 19:18:24 »
Jenom se mě ptala zda bych jí mohl udělat vzhled jako Widle XP, že prý na ně byla zvyklá a tak bych jí rád udělal radost. Dříve jsem zkoušel na ubuntu 8.04 nějaký balík co mi poradili tady na forum, ale nevím zda by fungoval v XFCE. Děkuji všem za každou rozumnou radu. ;)
Tak s Xfce se taky teprve seznamuji. Tady bych doporučil začít číst. Já hotová témata beru odsud. ;)
Ntb Sony vgn-fz21z Acer aspire 5536 - Xubuntu 14.04 (64 bit).
Linux používám od 1. dubna 2011.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.