Nazdar síťaři,
řeším takový problémek:
Potřeboval bych trochu vylepšit domácí WiFi a můj dodavatel železa mi za tím účelem zapůjčil na vyzkoušení TP-Link TL-WR740N. Základ "domácí sítě" tvoří Huawei EchoLife HG520i, ze kterého mám (kromě WiFi) ještě vytažené dva tvisťáky do dvou počítačů. A že prej to je "děsně ízy"... No, není...
Všude se uvádí, že ten kabel, co vede od ADSL se má na TP-Linku zapojit do WAN portu a počítač do jednoho ze čtyř "normálních" portů na TP-Linku. V takovém případě sice síťová karta detekuje připojení, ale efektivně neproleze ani byte. Pokud připojím kabel z ADSL taky do jednoho z portů 1-4, tak je připojení funkční (no aby taky ne!) a dokonce je funkční i wifina - např. mobil se k ní připojí a frčí. Potíž je ovšem v tom, že ta wifina je standarně nezabezpečená (což nemám rád a nechci) a že se mi nedaří dostat se do nastavení TP-Linku.
Na Huawei mám zapnuté DHCP a přiděluje adresy 10.0.0.x. To bych nerad vypínal. Jenže TP-Link by měl mít podle dokumentace nastaveny adresy 192.168.x.y a konkrátně na adrese, na které by měla sedět webová administrace - 192.168.1.1 - si ani neškrtnu. Když se podívám na Huawei, tak vidím, že i TP-Linkd dostal přidělenou adresu 10.0.0.x, ale i ta je mrtvá (ani ping se nechytá).
Předpokládám tedy, že dělám něco blbě. Buď to takhle poskládat vůbec nejde, což je mi divný, nebo to nějak jde, ale netuším jak. Máte s tím někdo zkušenosti?
Předem děkuji...
Edit:
A hele, po pár dnech jsem to zkusil znova a najednou šlo všechno podle návodu. Dobrý, ne? :-)