Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: USB flash disk nejde připojit  (Přečteno 13569 krát)

mira_mo

• Aktivní člen
  • *
USB flash disk nejde připojit
« kdy: 21 Ledna 2007, 11:40:44 »
přestalo mi fungovat připojování flash disku.Mám Kubuntu Edgy.Když zasunu disk,jen několikrát rychle zabliká led na disku a nic,nemohu se na něj dostat.Co s tím???
« Poslední změna: 14 Ledna 2009, 17:04:45 od Anna Taliánová »

DarkenCZ

• Host
USB Flash disk
« Odpověď #1 kdy: 21 Ledna 2007, 11:49:56 »
nejdříve bych zkusil nabootovat z livka a zkusit to tam, aby se zjistilo jestli je problém v nainstalovaném systému.
Případně ho zkusit do jiného USB portu a nebo v jiném PC.

mira_mo

• Aktivní člen
  • *
USB Flash disk
« Odpověď #2 kdy: 21 Ledna 2007, 12:03:02 »
flash disk samozřejmě funguje,např.ve woknech.Do jiného slotu jsem ho také zkoušel.Ono mi to šlo ale najednou to prostě přestalo jít.Potřeboval bych vědět kde to systému nastavit.

Mirouš

• Návštěvník
USB Flash disk
« Odpověď #3 kdy: 05 Února 2007, 11:27:08 »
Mám stejný problém na Draper drake. Po první instalaci jsem Flešku našel na ploše. Po aktualizaci a ani po nové instalaci se na flešku nemůžu dostat a ani ji nikde nevidím.
PS: Fleška je funkční :)
Díky za reakce.

Mirouš

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
USB Flash disk
« Odpověď #4 kdy: 05 Února 2007, 11:39:22 »
Zkuste jí zapojit a podívat se do /media/
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Mirouš

• Návštěvník
USB Flash disk
« Odpověď #5 kdy: 05 Února 2007, 11:58:57 »
Právě, že v /media/ mi vůbec flešku nezaregistruje (stav po reinstalaci).
Díky za reakce.

Mirouš

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
USB Flash disk
« Odpověď #6 kdy: 05 Února 2007, 12:08:07 »
tak jí vypojte, zapojte a hoďte sem tyto výpisy (z konzole):
dmesg
tail /var/log/syslog
tail /var/log/kern.log
lsusb
« Poslední změna: 14 Ledna 2009, 17:03:20 od Anna Taliánová »
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

egro

• Návštěvník
    • http://egro.ic.cz
USB Flash disk
« Odpověď #7 kdy: 05 Února 2007, 14:13:03 »
Mne sa stava ze po niekolkych razoch mi prestane kartu vkladanu do usb citacky detekovat. A pritom pred vybratim karty z citacky kliknem 2. tlacitkom na ikonku na ploche a odpojit. Nejde pripojit ani rucne pomocou mount. Pomoze az restart.
Je to dost neprijemne ked sa experimentuje s fotakom a chcem si pozriet fotku na kompe...
Mam ubuntu 6.10

Honzin

• Stálý člen
  • **
USB Flash disk
« Odpověď #8 kdy: 05 Února 2007, 14:37:30 »
Tohle mi delal DD po aktualizaci na KDE 3.5.4 ale slo mountovat rucne "sudo pmount /dev/sda1/" napr. pomohlo mi prejit na EE, takze u me byl problem asi v tom. Zkusil bych rucni mount a treba se vzpamatuje...

Mirouš

• Návštěvník
USB Flash disk
« Odpověď #9 kdy: 06 Února 2007, 07:33:09 »
Citace: jakub.lucky
tak jí vypojte, zapojte a hoďte sem tyto výpisy (z konzole):
dmesg
tail /var/log/syslog
tail /var/log/kern.log
lsusb
Problém je, že ubuntu mám na jiném pc, než z kterého píšu. Takže nemám jak přenést výpisy z konzole, protože mi fakt nejde fleška , ale to už jsem asi psal...
Díky za reakce.

Mirouš

Mirouš

• Návštěvník
USB Flash disk
« Odpověď #10 kdy: 06 Února 2007, 07:41:00 »
Ještě to zhrnu: první istalace ubuntu. Jakmile jsem se dostal poprvé na pracovní plochu, tak jsem strčil fleš do usbčka - ikonka na ploše, fungující. Aktualizoval jsem vše co šlo přes synaptic. Od té doby fleška nic. V media/ jsem našel složku Kingston, ale nešlo s ní nic dělat. Po marných pokusech o zprovoznění jsem nově naistaloval celé ubuntu, nově zformátoval oddíly, neaktualizoval jsem nic a fleš pouze bliká, ale nejede. Co bych měl zkusit ručně mountnout? Jak píše Honzin: "sudo pmount /dev/sda1/"?
Díky za reakce.

Mirouš

fioler3

• Návštěvník
USB Flash disk
« Odpověď #11 kdy: 28 Února 2007, 09:45:59 »
Můžete mi někdo prosím poradit jak zprovoznit zápis na USD flash disk - MP3 přehravač v Kubuntu 6.10. Fungovalo to, ale najednou to nejde, protože disk ej jen na čtení. Práva má root. Co se týče práv - zkouším to změnit v nautilusu i konquetoru, ale bohužel - vždy stejné. Disk je jen na čtení. V /etc/mtab je nastaveno rw (read write). Nedá se ani přiřadit do skupiny s rootem, opravdu nevím, co s tím?

nojvirt

• Aktivní člen
  • *
USB Flash disk
« Odpověď #12 kdy: 28 Února 2007, 10:47:45 »
a co je na tom prehravaci za filesystem?
Ubuntu od 5.04...

"My howercraft is full of eels!!"

fioler3

• Návštěvník
USB Flash disk
« Odpověď #13 kdy: 07 Března 2007, 11:44:57 »
Nevím, má to dcera. Je to zadarmo od Eurotelu. Paměť 512MB vše klasické. Dříve se z toho dalo číst i na to zapisovat. Z ničeho nic se to zablokovalo na zápis. Bojím se to naformátovat, že to přestane hrát. Má to v sobě i rádio.

Pavelp

• Host
USB Flash disk
« Odpověď #14 kdy: 07 Března 2007, 12:35:15 »
Mozna me zavili Ubu ukamenujou, ale nest. Zkousel jste to rozchodit ve win? Nejlepe v XP, max. W2000, nizsi verzi ne. Mozna jste s tim dostal nejake utility, nebo je zkuste podle typu najit na webu, ktere by to nejak opravily. A do linuxu uz s tim nechodte.

puba

• Aktivní člen
  • *
USB Flash disk
« Odpověď #15 kdy: 09 Května 2007, 22:56:08 »
formatu se nebojte, firm to rozhodne nesmaze i kdyz je fakticky ulozen ve stejenem cipu, jako samotane MP3. Smaze se vam ulozeni stanic radia  a MP3, to jo, ale jinac se nesmaze nic.
HP Pavilion dv2058ea (Intel Core Duo 1,66GHz, 2GB RAM, Geforce 7200 Go - 256MB, WD-120 GB sata, WiFi, Bluetooth, ctecka 5in1 ), Ubuntu HH 8.04

puba

• Aktivní člen
  • *
USB Flash disk
« Odpověď #16 kdy: 09 Května 2007, 22:56:39 »
a opravdu doporucuji formatovat v XP
HP Pavilion dv2058ea (Intel Core Duo 1,66GHz, 2GB RAM, Geforce 7200 Go - 256MB, WD-120 GB sata, WiFi, Bluetooth, ctecka 5in1 ), Ubuntu HH 8.04

gargy2002

• Host
USB Flash disk
« Odpověď #17 kdy: 10 Května 2007, 02:28:29 »
Zdar,
Tak pokud je tam i radio, tak se jedna o klasicky mp3 prehravac, mam take 512MB. Davejte si pozor, nesnasi to jine soubory, nez ty zvukove, takze nedoporucuju davat zip, nebo exe soubory. Uz jsem jeden reklamoval. Format by tam mel byt defaultni fat32, nebo 16. Pokud neni, doporucuju naformatovat z widli, jako kolega, ja ho mel ale uz naformatovanej. Mountovani nevim, ja tam mam porad stejny vyber, pouzivam ted telefon. SEK800i, funguje mi to pod ubuntu krasne, takze to uz pres laptop i dobijim...:)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.