Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu x Kubuntu - ovladace  (Přečteno 1884 krát)

klesta490

• Návštěvník
Ubuntu x Kubuntu - ovladace
« kdy: 21 Ledna 2007, 12:33:34 »
Zdrawim, laka me Kubuntu kvuli KDE, chtel bych jenom vedet jestli ma Kubuntu stejne ovladace jako Ubuntu, protoze moji sitovku ani wifi vetsina distribuci nepodporuje (Ubuntu ano). A nejsem dostatecne sbehly na kompilaci ovladacu (respektive se mi to nepovedlo).

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #1 kdy: 21 Ledna 2007, 13:00:33 »
Ubuntu a Kubuntu se liší pouze použitým desktopem a příslušnými aplikacemi, čili konfigurace systému a ovladače (respektive jádro systému) jsou shodné. Navíc, nic vám nebrání přiinstalovat do vašeho současného Ubuntu - Kubuntu desktop příkazem

sudo aptitude install kubuntu-desktop

a můžete si při přihlášení vybrat, který desktop chcete zrovna použít :-)
Kubuntu forever :-)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #2 kdy: 21 Ledna 2007, 13:04:06 »
Citace: klesta490
Zdrawim, laka me Kubuntu kvuli KDE, chtel bych jenom vedet jestli ma Kubuntu stejne ovladace jako Ubuntu, protoze moji sitovku ani wifi vetsina distribuci nepodporuje (Ubuntu ano). A nejsem dostatecne sbehly na kompilaci ovladacu (respektive se mi to nepovedlo).
Ovladače jsou věcí kernelu (jádra) nikoli grafického prostředí - takže ano, ubuntu i kubuntu mají stejné ovladače.

ped

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 21 Ledna 2007, 13:14:39 »
klesta490: ovladace jsou veci systemu, Gnome a KDE jsou jiz jen graficka nadstavba (tzv. X window manager server), t.j. neni potreba reinstalovat cely system, staci si pres synaptic doinstalovat balik kubuntu-desktop a budete mit oboji!
Vyber prostredi se pak provadi na prihlasovaci obrazovce, ktera se da nekde nastavit aby byla z ubu nebo kubu (ja radeji kubu), ale to uz nevim kde... Ale to je v podstate jedno. :)
Ale v menu u obou systemu vam pribudou i nektere aplikace z toho druheho, takze bude v menu docela bordel ... jinak na zadny dalsi problem jsem neprisel (ja jsem instaloval ubuntu do kubuntu).

ped

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 21 Ledna 2007, 13:15:20 »
ARGH.. :D .. to je tak kdyz ctu nejdriv jine veci :D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.