Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Stříhání videa v Ubutnu 12.04  (Přečteno 3343 krát)

fiurrdiss

• Návštěvník
Stříhání videa v Ubutnu 12.04
« kdy: 17 Května 2012, 19:11:43 »
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jakou aplikaci považujete za nejlepší pro střih videa na Linuxovém stroji. Slyšel jsme o Kdenlive, kino, pitivi a dalších, který by jste mi doporučili? Jsem začátečník v tomhle oboru, takže vůbec nemám páru... Děkuji.
« Poslední změna: 17 Května 2012, 19:14:16 od fiurrdiss »

Henrynr

• Aktivní člen
  • *
Re:Stříhání videa v Ubutnu 12.04
« Odpověď #1 kdy: 17 Května 2012, 22:31:25 »
Kdenlive jsem si jednou nainstaloval, věnoval tomu 5 minut a navždy s ním skončil. Už si nepamatuju, proč mi tenkrát nevyhovoval, ale možná se to od té doby někam posunulo. Zkušenost mám s Kino (používám pouze na rychlé a komfortní grabování a export do MPEG2, na střihání to není), Avidemux (i když to jde, tak spíš, než na stříhání se hodí na trimování a konverze videa do jiných formátů). PiTiVi jsem relativně úspěšně používal až do objevení OpenShot. OpenShot totiž umí střihat a bezproblémově konvertovat MPEG TS soubory (poslední dobou v tomhle formátu ukládají snad všechny HDD rekordéry) do H.264.
Doma i v práci Linux Mint 17

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 18 Května 2012, 09:49:09 »
Jo OpenShot je asi pro běžné používání nejlepší, pokud budeš chtít využívat efekty tak musíš doinstalovat Blender  ;)
Já čekám až bude www.lightworksbeta.com což bude jiné kafe  :)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

LPK

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 22 Května 2012, 14:01:48 »
už léta se střihem videa patlám :-) po několika pokusech s různými NLE střižnami (PiTiVi, OpenShot, Cinelerra ...) jsem zakotvil u KDENLIVE. Je to nejpodobnější windowsímu SonyVegasVideo, které je dle mého názoru skvělá střižna. Kdenlive má perfektní a konfigurovatelný interface, dobře zmáklou práci s timeline a v neposlední řadě velké množství skutešně využitelných nástrojů pro úpravu a korekci videa. Takže z vlastní několikaleté zkušenosti doporučuji Kdenlive.
Dále pak se dá použít Cinelerra ale člověk si musí zvyknou na rozložení oken a v některých ohledech komplikovanější a méně intuitivní ovládání.
Co se týče Lightworks, tam jsem se na W pokoušel s tímto programem nalézt společnou řeč, ale jeho filozofie mě teda neoslovila.
tradiční bordel + Nvidia :-)

petus

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 22 Května 2012, 22:18:05 »
openshot :-)
Ubuntu 11.10 (x86) s Gnome,Lenovo G550 :-)
http://www.chiptron.wz.cz

jadd

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 23 Května 2012, 01:39:59 »
opensource video editory
S Openshotem, jsem nejvíce spokojený, protože dokáže vyrobit zatím jako jediný editor, výsledný soubor, o takovém poměru stran jaký potřebuji a s takovým nastavení jaké mu zadám.
Kdežto Kdenlive, nedodrží to nastavení, a vyrobí výstupní video s úplně jiným poměrem stran, než má nastaveno.
Ještě zkouším Vlmc... 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.