glxinfo | grep direct
glxgears
Druhý ti otevře okno s ozubenými kolečky které se točí (mají točit)... pokud se sekají, pak je to další důkaz že nemáš funkční 3D podporu
Citace: jakub.luckyDruhý ti otevře okno s ozubenými kolečky které se točí (mají točit)... pokud se sekají, pak je to další důkaz že nemáš funkční 3D podporuPozor, to neni pravda. na zminene wiki to je napsane spravne.
delal jsem to podel tohoto navodu : http://wiki.ubuntu.cz/Grafick%C3%A9_karty_ATI, driver je nainstalovanej, akorat kdyz dam glxinfo tak je direct rendering : no Opengl render String : Mesa GLX Indirectnevim jak to prehodit, jinak grafarna je integrovana Radeon Xpress 200M, na koleckach mam fps kolem 500
Pokud Vám nechodí 3D akcelerace a jako OpenGL renderer se hlásí Mesa, zkuste příkaz:lsmod
Docela by mě zajímalo, kde se tohle vzalo, setkal jsem se s tím dost často (s tvrzením, že ty kolečka mají něco společného s 3D grafikou), ale mě se točí i se svobodnými ovladači (bez 3D akcelerace).
To si jo, ale taky se tam píše : Jestli při výpisu natažených modulů chybí fglrx
a v X.org log je hláška o špatné verzi modulu "drm", problém je v souboru /etc/modprobe.d/fglrxZakomentujte druhý řádek (začíná install fglrx if cat /etc/X11/xorg.conf ....)fglrx tam je, soubor /etc/modprobe.d/fglrx je úplně prázdný a to "zakomentujte" sem nepochopil...
uz vim asi cim by to mohlo bejt, akorat bych potreboval nejak odinstalovat driver ati, kterej sem si stahnul z webu ati a nevim jak na to
K tem glxgears...sice fps, co to ukazuje, je absolutne nic nerikajici informace (muze to krasne jet a ukazovat to malo fps a naopak), ale to jestli se hezky tocej, nebo ne, to o necem vypovida...