Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: minimalnu instalace ubuntu, nejde zvuk a USB disky  (Přečteno 1259 krát)

bookman

• Návštěvník
minimalnu instalace ubuntu, nejde zvuk a USB disky
« kdy: 20 Května 2012, 13:23:18 »
Ahoj, rozhodl jsem se udelat si minimalni instalaci ubuntu bez jakychkoliv dalsich balicku. Nainstaloval sem pouze xorg, ''ciste'' xfce4 bez goodies atd a mam tu dva hlavni problemy problemy krome rady dalsich...

Za prve: nejde mi zvuk. Odinstaloval jsem Pulseaudio, protoze chci pouzivat ALSU, ale nejde zvuk, a vypada to, ze system ani nedetekuje zvukovku.

za druhe: nefunguje flash disk, vzdy to hodi: Failed to mount ''meno disku''. unauthorized.

nevedel by nekdo prosim co s tim?

uz sem se dival na netu, zkousel sem par rad ohledne toho zvuku, ale bez vysledku.

diky Honza

pacholik

• Závislák
Re:minimalnu instalace ubuntu, nejde zvuk a USB disky
« Odpověď #1 kdy: 20 Května 2012, 14:47:02 »
> zvuk
To se divim že ti tam to pulseaudio vůbec přišlo když si neinstaloval *buntu-desktop. Nebo instaloval?
http://wiki.debian.org/SoundConfiguration
http://wiki.debian.org/ALSA
https://wiki.archlinux.org/index.php/ALSA_(Česky)

> flash disk
Jakej používáš login manager? / Jak se přihlašuješ?

bookman

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 20 Května 2012, 15:29:17 »
Diky za odpoved.

neinstaloval jsem *buntu desktop, jen xorg + xfce4, nic vic.

k tomu zvuku, navody sem prosel, ale bohuzel sem zatim nic nezprovoznil, vypada to ze system vubec nedetekoval zvukovku. (je kompatibilni s linuxem, je zapojena a funguje)

jinak prihlasoval sem se zatim pomoci login, heslo a startx, ale ted sem stahl SLiM, nicmene problem stejnej.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 20 Května 2012, 15:35:04 »
Zvuk: alsa-base a alsa-utils nainstalované máte?

Mountování: fuse máte? Pro automount je pravděpodobně bude třeba i gvfs a gvfs-fuse.

bookman

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 20 Května 2012, 16:00:08 »
ano, mam nainstalovane tyto baliky:
Kód: [Vybrat]
Libasound2 Libasound2-doc Alsa-base Alsa-utils Alsa-oss Alsamixergui
nicmene nedari se mi ani spustit alsa-utils.

jinak gvfs bylo nainstalovane, gvfs-fuse sem doinstaloval ale bohuzel problem pretrvava.

pacholik

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 20 Května 2012, 22:35:47 »
SLiM právě nepodporuje PAM ověřování či co, což dělá ty problémy s připojováním flashek. Vyzkoušej třeba LightDM. Nicméně já byl úspěšný i při spouštění přes startx, tak nevim.

bookman

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 21 Května 2012, 11:37:28 »
Tak login managerem to taky nebylo, ale vsiml sem si ze nefunguje ani restart bez pouziti konzole + sudo, pri pouziti session menu appletu  to taky hazelo hlasku - neco ve smyslu nemohu provest, unauthorized - podobne jaku u flash disku.

Aktivoval sem roota a prihlasil se natvrdo jako root a vse funguje, vcetne zvuku.

Potreboval bych tedy prosim poradit, jak spravne a jak vubec nastavit a vyresit tento problem s pristupovyma pravama. V nastaveni totiz nevidim zadnou nabidku pro spravu uctu ci tak neco.

Omlouvam se ze me to nenapadlo vyzkouset driv, sem zacatecnik, tak snad se nic nestalo
:D

pacholik

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 21 Května 2012, 14:33:12 »
Jop, restart nefungoval taky. No řešilo se to už několikrát, třeba tady.

bookman

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 21 Května 2012, 17:52:38 »
Tak zvuk uz se mi povedlo rozjet pomoci gnome tools prez users and groups. Odkaz na stranky Archlinuxu sem procital, ale vyresit se mi to bohuzel nepovedlo :( . Soubor .xinitrc ani v domovskym adresari nemam (zobrazit skryte soubory sem si nastavil).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.