Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Hromadné odesílání emailů  (Přečteno 2207 krát)

Joshua_88

• Návštěvník
Hromadné odesílání emailů
« kdy: 21 Května 2012, 16:18:40 »
Zdravím,

potřeboval bych si vytvořit aplikaci na hromadné rozesílání emailů. Pravděpodobně bych použil PHP skrip který by emaily edesílal. Protože nemám dobré zkušenosti s klasickou funkcí email, chci použít k odesílání SMTP server. Mám PHP knihovnu která se spojí s SMTP serverem provede autentizaci a odešle email.

Chci se vyvarovat toho že bych mohl díky rozesílání spousty emailů (v současnosti cca 2500 emailů) dostat server na nějakou zakázanou listinu nebo tak něco. Je nějaké doporučené omezení, nebo nějaká technika jak se toto provádí?

Předem říkám, že nepůjde o spam. Emaily se budou rezesílat jen na adresy které mám v databázi dobrovolně zadané a každý uživatel má možnost se z mé databáze odhlásit.

Díky za odpovědi

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:Hromadné odesílání emailů
« Odpověď #1 kdy: 21 Května 2012, 16:25:29 »
Tuším že free smtp tě po cca 50 mejlech zastaví. Bude tě automaticky považovat za spamera.
Kouknout po nějaké komerční verzi, možná zde někdo ví jak na to, mám dojem že jsem to tu už někde záhlédl jak se o tom baví.
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Joshua_88

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 21 Května 2012, 19:18:09 »
Asi jsme si nějak neporozumněli, nejde mi sw kterej to bude rozesílat, mam webovky s dtb kde mám registrovaný uživatele a chci si napsat skript v PHP který bude odesílat maily uživatelům v databazi v tomto schematu  S1 (PHP,Cron) --- autentizace ---> S2 (SMTP) ---> mail odeslán. Emaily odesílá jiný server než na kterým běží web. Skript který mně autorizuje na S2 a odešle tím email mám hotový normálně jej používám. Jde mi o to nastavit nějaké limit pro odesílání hromadné pošty, tím se chci vyhnout tomu aby se S2 nedostal na nějaký blacklist spamerů kvůli tomu že z něj teče 2500 mailů.

A právě to je otázka jak to řešit? Jestli sypat jeden mail za druhým a to rozdělit nějakým limitem řekměne po 10 minutách 200 mailů? Nebo co jsem koukal použít Bcc kdy bych poslal jeden email pro více přůjmeců, tady stejně nevím jak se to chová na straně SMTP severu?? A jaký bych měl použít ty limity,...

jmp

• Host
« Odpověď #3 kdy: 21 Května 2012, 20:09:20 »
na to nelze nějak paušálně odpovědět
co mailserver to jiné nastavení
 - různé možnosti toho kterého sw použitého na mailserveru
 - různé požadavky / firemní politiky
 - benevoletní / paranoidní správc
 - ...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.