Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zlobí tisk na síťové tískárně  (Přečteno 787 krát)

ramon.dexter

Zlobí tisk na síťové tískárně
« kdy: 21 Května 2012, 19:49:34 »
Ahoj, ubuntu používám od verze 7.x a nikdy jsem neměl problém s tiskem na síťových tiskárnách. Vždycky to tak nějak fungovalo. Až teď na verzi 11.10 mi začal síťový tisk neskutečně zlobit.

Tiskárnu mám HP LaserJet 1022n, je to 100% síťová tiskárna. Připojuji ji přes tisk>přidat a nechám si vyhledat, tiskárna se nainstaluje, vytiskne mi zkušební stránku a konec. Dál už tisknout nechce. Tiskárna je připojená pře HP jetdirect. Když to zkusím přes DNS-SD, situace se opakuje. Největší problém je u pdf souborů, ty se mi prostě vytisknout nedaří. Ostatní typy souborů se občas vytisknout nedaří, ale jsou to tak 3 dokumenty z 10 odeslaných k tisku.

Dkument odeslaný k tisku se mi zobrazí v tiskové frontě jako "provádění", ale nic se neděje.

Nemyslím si, že by byl problém v rychlosti uploadu, kopírování v síti mi funguje bez problémů.

Na ostatních počítačích s Windows 7 s ní není žádný problém. Ale v ubuntu se mi ji nedaří rozjet.

V linuxu jsem pouze uživatel, do tajů systému pronikám velmi pomalu, proto budu rád za každou radu nebo nakopnutí.
« Poslední změna: 21 Května 2012, 20:37:44 od ramon.dexter »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.