Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace na netbook - BusyBox  (Přečteno 2290 krát)

gillx

• Návštěvník
Instalace na netbook - BusyBox
« kdy: 25 Května 2012, 19:26:44 »
Zdravím, koupil jsem si v Alze netbook s Linpus Linuxem s tím, že si na něj hned hodim Ubuntu. Normálně jsem si stáhnul novou verzi, v Unetbootin si vytvořil bootovací flashku a nabootoval. Nenaskočila instalace ubuntu, ale jakýsi Unetbootin zavaděč s jedinou možností výběru - default. To mě hodilo do jakýhosi terminálu Busybox. Nevíte jak se mam dostat k normální instalaci Ubuntu? Dík moc

Rover623

Re:Instalace na netbook - BusyBox
« Odpověď #1 kdy: 25 Května 2012, 19:41:45 »
Vytvoř si bootovací flashku normálně přes nástroj "Tvůrce spouštěcího disku" který je normálně v Ubuntu. Můžeš ho použít i z LiveCD.

Předpokládám, že ten netbook je Acer D257

gillx

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 25 Května 2012, 19:57:57 »
jj, je...měl jsi pravdu, už jsem se normálně k instalaci dostal...problém ale nastal při ní :D instalace se dostala max do stádia vytváření souborového systému ext4 a dál nepostupuje...vyskočila mi i chybová hláška, že vytvoření systému selhalo... :-\

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 25 Května 2012, 20:04:21 »
To by se dít nemělo, zkoušel jsi ten disk i to zdrojové ISO ověřit

gillx

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 25 Května 2012, 20:33:40 »
OK, tak to asi bude moje chyba, protože jsem před instalací nezkontroloval MD5 součet a program md5sum mi píše že součet je chybnej...myslíš že to může být tim? Problém totiž je, že už jsem ubuntu stáhnul asi 3 krát a chybnej je pořád :D

Dandim

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 25 Května 2012, 20:41:32 »
Odkud to stahuješ? Zkus jiný prohlížeč.

Kedrigern

« Odpověď #6 kdy: 25 Května 2012, 20:47:01 »
Instaluješ "na celý disk" a nebo Ubuntu "přidáváš"? Pokud přidáváš, tak chyba bude v tom, že již nelze vytvářet fyzické oddíly.

gillx

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 25 Května 2012, 20:59:47 »
instaluju na celý disk...každopádně jsem zkusil znovu vytvořit bootovací flashku a při dalšim pokusu o intalaci jsem se dostal ke kopírování souborů s hláškou, že instalátor selhal kvůli chybě pevného disku

Dandim

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 25 Května 2012, 21:03:13 »
Spusť LiveCD, či LiveUSB (jen na vyzkoušení) a spusť nástroj palimpsest (nástroj na disky). a koukni zda to neřve nějakou chybu disku...

gillx

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 25 Května 2012, 21:09:49 »
Nic mi to neřve. U SMART Status je napsáno: Disk has a few bad sectors, ale je u toho zelenej puntík :D

Dandim

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 25 Května 2012, 21:11:55 »
No dobré to není. Ale jejich asi jen málo. Zkus tu autokontrolu. Ale to tím asi nebude.
PS: Jestli je disk v záruce tak to lze i hodit na záruku.

gillx

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 25 Května 2012, 21:22:24 »
autokontrola tam našla jeden chybný sektor...můžeš mi prosím vysvětlit co si pod tím mam představit? Netbook jsem kupoval včera, takže pokud je to hardwarový problém, tak reklamace nebude problém

Rover623

« Odpověď #12 kdy: 25 Května 2012, 21:28:59 »
1 Bad je vada, vrať to, ale ve tvém vlastním zájmu to nedávej na reklamaci, zbytečně to budeš mít měsíc někde v háji

Dandim

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 25 Května 2012, 21:30:38 »
Záleží kolik těch vadných sektorů je. Jestli je to úplně nové tak bych to šel asi reklamovat. Jde o to že buď ty vadné sektory přibývat nebudou nebo velmi pomalu (dá se s tím žít - disk vadné sektory přealokovává). Ale jestli přibývají rychle tak to dobré není. Jelikož je to nový ntb tak bych asi neváhal. Abych se přiznal nevím na 100% kolik jich musí být na uznání reklamace (vadných sektorů). Ale myslím že stačí 1. Ale jistý si nejsem. V servisu ti jen vymění disk. Možná by bylo rychlejší výrobek vrátit a koupit jiný kus. Ale to už nevím :-)

gillx

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 25 Května 2012, 21:31:55 »
Kupoval jsem to v Alze a z minulosti s nima mam zkušenost, že v podobnejch případech to okamžitě vyměněj za novej, tak snad to tak dopadne i tentokrát :D každopádně dík za rady

Rover623

« Odpověď #15 kdy: 26 Května 2012, 01:14:41 »
1 vadný sektor je automaticky důvod k reklamaci, ale nedělal bych si iluze, také jsem měl na desktopovém Maxtoru 1 bad, dostal jsem nový disk (Seagate, krom značky totožný) a za 3 měsíce jsem na něm ten 1 bad měl znovu. Nicméně tady bych to tipoval na nějakou vadu disku. Ubuntu 12.04 jsem už na Acer D257 instaloval a šlo to normálně

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.