Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po doinstalování Gnome-Shell nenaběhne prostředí Gnome :-(  (Přečteno 1476 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Mám U12.04 s Unity.
Systém běžel.
Doinstaloval jsem Gnome-Shell a odhlásil jsem se a zkusil se přihlásit do Gnome. Šipka myši na černé obrazovce.
Po tvrdém restartu naskočí logo "ubuntu", pod nám 4 červené tečky a šipka myši. Nic víc.
Jak na to?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Cuore

• Závislák
Re:Po doinstalování Gnome-Shell nenaběhne prostředí Gnome :-(
« Odpověď #1 kdy: 30 Května 2012, 14:04:43 »
záleží co chceš? pokud jen rozchodit systém, tak opak instalace, takže napr. pokud si dal sudo aptitude install gnome-shell, tak dáš jen sudo aptitude remove gnome-shell, pak reboot a systém by měl teoreticky naběhnout do unity. Pokud chceš rozchodit to gnome, postupoval bych asi stejným způsobem a pak ho znovu nainstaloval. A jestli si instaloval jen gnome-shell, tak bych otestoval i doinstalovat gnome-desktop.

compaq

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 30 Května 2012, 14:10:33 »
záleží co chceš? pokud jen rozchodit systém, tak opak instalace, takže napr. pokud si dal sudo aptitude install gnome-shell, tak dáš jen sudo aptitude remove gnome-shell, pak reboot a systém by měl teoreticky naběhnout do unity. Pokud chceš rozchodit to gnome, postupoval bych asi stejným způsobem a pak ho znovu nainstaloval. A jestli si instaloval jen gnome-shell, tak bych otestoval i doinstalovat gnome-desktop.

Díky. Dostal jsem se tam nakonec experimenty s Ctrl-Alt F1, 2, 6 a už to nabíhá.

Prosba:
Nevím, jak poznám, že naběhlo Unity3D? Vypadá to zcela stejně. Nevidím ani rozdíl mezi Gnome Classic a Gnome Classic (bez efektů).

Unity mi ukazuje zcela nesmyslné "Poslední aplikace" a ty které jsem použil (Libre Office) neukazuje.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Cuore

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 30 Května 2012, 17:16:11 »
to je dost divné, protože rozdíl je dost viditelný. A v gnome a gnome-shell by žádný panel z unity neměl být. A i mezi těmi gnome prodtředími je rozdíl hned na první pohled. Prostředí měníš, když se odhlásíš, tak vedle jména je logo ubuntu, na to když klikneš, tak se rozbalí nabídka nainstalovaných prostředí. Ještě mě napadlo, pokud máš compiz, tak otevři managera a zruš tam položku unity. Ta by ti možná mohla v tom gnome dělat tuto neplechu.

compaq

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 31 Května 2012, 09:05:04 »
to je dost divné, protože rozdíl je dost viditelný. A v gnome a gnome-shell by žádný panel z unity neměl být. A i mezi těmi gnome prodtředími je rozdíl hned na první pohled.

Asi jsem to blbě napsal. Rozdíl mezi třemi prostředími vidím, ale nevidím rozdíl mezi jejich 2D a 3D variantami. Je to možná tím, že můj starý HW 3D nespustí. Tak se ptám, jak jednoduše zjistím, co mi tam běží?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.