Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Fujitsu Siemens Esprimo U9200 a 12.04 LTS  (Přečteno 1141 krát)

jader_nomak

• Návštěvník
Fujitsu Siemens Esprimo U9200 a 12.04 LTS
« kdy: 01 Června 2012, 16:12:53 »
Ahoj, snažím se nainstalovat na tento typ notebooku 12.04 LTS. Nicméně se mě LiveCD zastaví vždy na bootování prostě se nedostanu ani do té nabídky kde si můžu vybrat test nebo rovnou instalaci.

Myslím si, že problém je v ACPI, akorát že v BIOSu prostě za boha není žádná nabídka jak ho změnit.

Jinak notebook má v sobě od výrobce Win Vista a chci to dát vedle nic. Nevíte jak bych mohl změnit to ACPI když to prostě v BIOSu nevidím, CD bootuje v pohodě ale nedostanu se dál než na tu obrazovku kde Ubuntu startuje jakože. Akorát že jsem ho nechal půl hodiny a furt to samé.

Díky za nějaké nápady co s tím. Dík

Rover623

Re:Fujitsu Siemens Esprimo U9200 a 12.04 LTS
« Odpověď #1 kdy: 01 Června 2012, 16:29:44 »
Když se ti objeví dole na obrazovce ten piktogram, tak něco zmáčkni, dostaneš se tak do textové nabídky, tam lze potom nastavit dodatečné volby spuštění.

Ovšem doporučoval bych nejdřív provést kontrolu disku na chyby, protože tohle vypadá na chybně čtené CD, případně už samotné ISO bylo poškozené.

jader_nomak

• Návštěvník
Re:Fujitsu Siemens Esprimo U9200 a 12.04 LTS
« Odpověď #2 kdy: 05 Června 2012, 19:57:01 »
Když se ti objeví dole na obrazovce ten piktogram, tak něco zmáčkni, dostaneš se tak do textové nabídky, tam lze potom nastavit dodatečné volby spuštění.

Ovšem doporučoval bych nejdřív provést kontrolu disku na chyby, protože tohle vypadá na chybně čtené CD, případně už samotné ISO bylo poškozené.

Tak všechno v pořádku, při mačkání jsem byl moc pomalej. A u spuštění instalace jsem byl moc hrr... prostě to chtělo jen počkat. Nu, poučení pro příště. Každopádně díky za odpověd, protože mě to nakoplo abych to vyzkoušel znovu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.