Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: tv-karta  (Přečteno 5097 krát)

zerg

• Aktivní člen
  • *
tv-karta
« kdy: 21 Ledna 2007, 22:34:53 »
mam tvkartu winfast 2000deluxe, a chtel bych se zeptat jestli existuje program pro linuxneco jako winfast PVR. aby me fungovalo dálkové ovládáni, aby slo nahrávat,atd.... hlavne aby slo to dalkové ovládání. existuje nějaký takový program? mockrat dekuji.
AMD athlon 64 3000+ , 2GB ram , ATI radeon 9600xt , 400 GB HDD

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
tv-karta
« Odpověď #1 kdy: 22 Ledna 2007, 00:03:53 »
Dalkove ovladani: Hledejte LIRC

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
tv-karta
« Odpověď #2 kdy: 23 Ledna 2007, 00:30:32 »
Úplně všechno umí MythTV (ale to je trochu složité nainstalovat, byť tu na fóru je na to návod). Na koukání nejlíp TV Time (zřetelně vylepšuje obraz) a Zapping. S nahráváním u analogové karty (jiné a poměrně exotické) jsem měl spíš potíže, ale nakonec to šlo nejlíp přes program jménem Kalva.

Až budeš mít digitální signál, doporučuju přejít na digi kartu - je to z uživatelského hlediska o několik řádů lepší.

igst

• Host
tv-karta
« Odpověď #3 kdy: 23 Ledna 2007, 20:49:08 »
MythTV je kolos, v podstatě je to spíše kompletní multimediální centrum.

Potvrzuji TVTime, taktéž používám. Pod kde vcelku pěkně vypadá KdeTV, bohužel se mi ho s mojí kartou nepodařilo spolehlivě rozchodit.

Na nahrávání používám textový mencoder ... není to sice moc user-friendly, nicméně, když si člověk pohraje a nachystá si nahrávací skript(y), tak pak už to opakovaně jede bez problémů.

Beetljuice

• Stálý člen
  • **
tv-karta
« Odpověď #4 kdy: 23 Ledna 2007, 21:41:29 »
Já používám Xdtv a sem spokojenej.
Aj dont spíík ííngliš :)

minsan

• Návštěvník
tv-karta
« Odpověď #5 kdy: 13 Března 2007, 00:17:26 »
Můžu taky doporučit XdTV - dnes jsem nahrával do xvid a zvládá to lépe (menší zatížení procesoru) než winfast PVR. Jen to menu je trochu těžkopádnější, ale jinak jsem spokojen
http://supersoft.webz.cz - mé nejoblíbenější freeware programy a hry

Walard

• Aktivní člen
  • *
tv-karta
« Odpověď #6 kdy: 20 Března 2007, 13:04:04 »
Xdtv je dobrý program pro sledování a nahrávání televize a pro teletext. Ale s pomocí gv4l se mi podařilo nahrávát tv okolo 18 procent zatížení procesoru. To se mi mohlo jen zdát u winfast PVR - 100 procentní zatížení procesoru.     :)

zerg

• Aktivní člen
  • *
tv-karta
« Odpověď #7 kdy: 20 Března 2007, 20:15:17 »
skoušel jsem xdtv  stahl jsem si deb balíček, a aj všechny knihovny, co mely na jejich stránce, ale když ho chci spustit, tak mi  

$ xdtv
xdtv: error while loading shared libraries: libneXtaw.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory

a nevim ktera knihovna mi ještě chybí
AMD athlon 64 3000+ , 2GB ram , ATI radeon 9600xt , 400 GB HDD

Walard

• Aktivní člen
  • *
tv-karta
« Odpověď #8 kdy: 20 Března 2007, 21:54:37 »
libnextaw je knihona pro widget - spouštění televize. Zkontroluj , jestli máš nainstalované libxaw7, libxaw7-dbg,xaw3dg nebo nahráda widgetu je  knihovna nextaw.

Stock

• Návštěvník
tv-karta
« Odpověď #9 kdy: 24 Března 2007, 20:08:33 »
XdTv se jeví opravdu poměrně solidně, ale bohužel nedokážu nahrát s videem taky zvuk. Při přehrávání je všechno OK. Zkoušel jsem nastavit všechny možné kodeky, ale spíš to bude v zařízení. Mám Winfastku XP expert 2000 propojenou audio káblíkem s AUX vstupem na desce, takže hlasitost při přehrávání nastavím jednoduše v Alsa mixeru v CD sloupci. Ale nevím kde mám nastavit  zdroj pro nahrávání audia.  
Prosím o nasměrování kudy tudy.

minsan

• Návštěvník
tv-karta
« Odpověď #10 kdy: 25 Března 2007, 22:45:00 »
Možná bych zkontroloval, jestli máš nastavené nahrávání AUX přímo v nastavení zvuků Linuxu. Ale jinak nepomůžu, já to mám napojené externě přes Line In, a neměl jsem žádný problém.
http://supersoft.webz.cz - mé nejoblíbenější freeware programy a hry

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.