Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Anketa

Čo by bolo vhodné spraviť s práva zakúpeným chladičom, ktorý vydáva nepríjemný zvuk (viac nižšie)?)

Reklamovať
5 (50%)
Pretrpieť to
0 (0%)
V záchvate zúrivosti rozmlátiť
3 (30%)
Požadovať výmenu za iný z 'vyššej' rady
2 (20%)

Celkem hlasů: 10

Hlasování ukončeno: 11 Června 2012, 20:53:45

Autor Téma: Čo s chladičom?  (Přečteno 3173 krát)

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Čo s chladičom?
« kdy: 04 Června 2012, 20:53:45 »
Mám taký problém a to, že som kúpil chladič na CPU Corsair H70. Chladič chladí ale po určitom čase začne akokeby bzučať. Je to ževraj pupma, teda vzduchová bublinka v nej. Takýto chladič nie je lacná záležitosť a preto sa pýtam čo s ním...kupoval som v alze a to ešte dokonca ako PO. Nebude problém s nimi v tomto vzťahu?
P.S. Velmi to bolí ak takáto pekná vec, po tolkom šťastí a radosti, ktorú som z nej pri kúpe mal začne robiť takéto, hm, čertoviny...chladič mám od 27.5. ale dal som ho do PC asi 1.6.
Edit: Teraz som to meral v pochybnou aplikáciuo v telefóne a ten chladič vytvára 15 *censored* decibelov.
« Poslední změna: 04 Června 2012, 21:36:17 od jAster_BA »
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re:Čo s chladičom?
« Odpověď #1 kdy: 05 Června 2012, 01:00:49 »
...eeee....totiž, co ho odvzdušnit? ;D

S tou reklamací osobně nevím nevím, abys zbytečně nebyl měsíc bez chladiče.

Alza má u toho chladiče takovou poznámečku:

Citace
Poznámka:
Tento výrobek není samostatně funkčním celkem a může vyžadovat odbornou montáž.

Kdyby chtěli, mohli by kvůli tomu kopat. Za další jsem si našel na svethardware.cz recenzi, tam se mimo jiné píše:

Citace
"Hlučnost vodní pumpy u H70 zůstala na úrovni H50, takže není přes hukot ventilátorů slyšet, ale občas si kvůli procházejícím bublinám zašvitoří."

Takže je to asi normální, pokud tam nějaký vzduch bude. Netuším, jak se takový vodní chladič plní, možná by tam měl mít nějaké "odvzdušňovátko", vzduch v tomto případě přece musí snižovat účinnost chlazení. A nebo na to mají při té odborné montáži nějaký fígl..

Co jsem ale viděl ty teplotní testy v recenzi ve srovnání s noctuou bez vody, asi bych do toho chladiče nešel.

EDIT: ehm, tak tu odbornou montáž samozřejmě píšou u všech pc komponent :-X
« Poslední změna: 05 Června 2012, 01:29:16 od sabraq »
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

sabraq

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 05 Června 2012, 01:22:13 »
Mimochodem, vždy jsem se domníval, že v případě vodního chlazení není třeba ventilátoru, protože je tak účinné. Mám dojem, že to tak prezentovali výrobci (jakože ticho). Asi to bude něco podobného jako se "silent" pasivním chlazením grafických karet, kdy na krabici hrdě vylepí nápis >0dB * a pod to dají nenápadnou větičku *...requires system fan, takže ne silent, ale loud.. Ten corsair obsahuje dva ventilátory, uf...No ale, alespoň člověka u počítače nestudí nohy, no ne?:D

a vůbec, spánek...

ulo

• Aktivní člen
  • *
    • Linux Mint Czech
« Odpověď #3 kdy: 05 Června 2012, 09:21:33 »
Mimochodem, vždy jsem se domníval, že v případě vodního chlazení není třeba ventilátoru, protože je tak účinné. Mám dojem, že to tak prezentovali výrobci (jakože ticho).  ...

Myslel jsem si to samé, ale kolega, který doma chladí vodou, mě vyvedl z omylu a prý záleží na velikosti toho radiátoru - pokud je dostatečně velký, tak se to zvládne uchladit i bez ventilátorku.

EDIT pro jAster_BA:  hele kolega říkal, že řešil něco podobného a vyřešil to přidáním nějakých silent bloků (vlastnoruční výroby) u turbínky a větráku kvůli vibracím a doporučuje odvzdušnit, jak už tady Sabraq zmínil :-)
« Poslední změna: 05 Června 2012, 09:27:06 od ulo »
PC-doma:  LinuxMint 13 KDE - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 4 GB, ATI Radeon HD4350
PC-práce: LinuxMint 13 KDE - Intel Pentium 4, MB MSI 945G Neo, RAM 4 GB, GeForce 8400 GS
NB:  LinuxMint 15 KDE - Acer TravelMate 3002

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 05 Června 2012, 15:23:33 »
Mimochodem, vždy jsem se domníval, že v případě vodního chlazení není třeba ventilátoru, protože je tak účinné. Mám dojem, že to tak prezentovali výrobci (jakože ticho).  ...

Myslel jsem si to samé, ale kolega, který doma chladí vodou, mě vyvedl z omylu a prý záleží na velikosti toho radiátoru - pokud je dostatečně velký, tak se to zvládne uchladit i bez ventilátorku.

EDIT pro jAster_BA:  hele kolega říkal, že řešil něco podobného a vyřešil to přidáním nějakých silent bloků (vlastnoruční výroby) u turbínky a větráku kvůli vibracím a doporučuje odvzdušnit, jak už tady Sabraq zmínil :-)
A ako to urobil? Lebo toto je iba pseudo vodné chladenie, myslím uzavretý systém (preto som si to kupoval) a ak to nejako otvorím, tak na reklamáciu môžem zabudnúť. A porovnávanie s noctuou nie je namieste : 1. je to velké a asi by mi to urvalo dosku 2. Záleží od vetráčikov aké sa tam primontujú
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 05 Června 2012, 15:42:53 »
Mimochodem, vždy jsem se domníval, že v případě vodního chlazení není třeba ventilátoru, protože je tak účinné. Mám dojem, že to tak prezentovali výrobci (jakože ticho). Asi to bude něco podobného jako se "silent" pasivním chlazením grafických karet, kdy na krabici hrdě vylepí nápis >0dB * a pod to dají nenápadnou větičku *...requires system fan, takže ne silent, ale loud.. Ten corsair obsahuje dva ventilátory, uf...No ale, alespoň člověka u počítače nestudí nohy, no ne?:D

a vůbec, spánek...
Keď už sme pri tom, tak toto bolo balenie neskoršej výroby tzv. CORE t.j. bez vetráčikov :/
V tej alze s prepáčením ojebávajú a v popise sa nachádza niečo iné ako je v balení, ale nemám silu a čas na to sa s nimi hádať.

ulo

• Aktivní člen
  • *
    • Linux Mint Czech
« Odpověď #6 kdy: 05 Června 2012, 16:02:12 »
A ako to urobil? ...
Zeptám se ho až se uvidíme...
PC-doma:  LinuxMint 13 KDE - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 4 GB, ATI Radeon HD4350
PC-práce: LinuxMint 13 KDE - Intel Pentium 4, MB MSI 945G Neo, RAM 4 GB, GeForce 8400 GS
NB:  LinuxMint 15 KDE - Acer TravelMate 3002

sabraq

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 06 Června 2012, 19:05:22 »

a vůbec, spánek...
Keď už sme pri tom, tak toto bolo balenie neskoršej výroby tzv. CORE t.j. bez vetráčikov :/
V tej alze s prepáčením ojebávajú a v popise sa nachádza niečo iné ako je v balení, ale nemám silu a čas na to sa s nimi hádať.
Ano, alza je taková, jak bych to řekl...no, ale zase v reklamách mají nádherně zelenýho mužíčka, kterej není vůbec otravnej  ;D.

A k tomu pseudo vodnímu chlazení - chladící médium je voda, kterou tam někudy liješ? Tak přes to víčko by to snad nějak šlo - ponořit do vany, dokud neuniknou všechny bublinky? :D

Zerog

• Aktivní člen
  • *
    • Zerog blog
« Odpověď #8 kdy: 06 Června 2012, 20:11:48 »
Citace
Chladič je již z výroby naplněný kapalinou a jeho rozebrání není skoro možné. Ano rozebrat se dá, ale není to vůbec snadné a už vůbec to neudělá dobře záruce, která se na chladič vztahuje. Je tedy logické, že není možné k němu připojit například vodní blok na grafiku. Toto jsou jediné rozdíly vůči běžnému vodníkovi. Jinak je vše velice podobné tomu, co si můžete sami doma poskládat. Což vám ostatně ukážeme a vysvětlíme.

zdroj http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/procesory-a-pameti/recenze-instantni-vodni-chlazeni-corsair-h70-nekompromisni-chladici-vykon-za-hubicku-2.html

EDIT:
Citace
Ve zkratce, jestli nedisponujete alespoň Core i7-900 na 4,2GHz a výše, tak vám Corsair H70 neudělá tu pravou službu, na kterou je navržen. Zkrátka čím vyšší frekvenci pro procesoru požadujete, tím větší má toto chlazení smysl a přínos.

Hmm...
« Poslední změna: 06 Června 2012, 20:37:23 od Zerog »
Distro:  Debian
WM:      Awesome
NT:       Latitude D620

sabraq

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 07 Června 2012, 18:50:02 »
Jasný, aby se mi ten chladič rentoval, musím k němu koupit Core i7 920 a taktnout ho na 4,5GHz...sice se mi odpaří vodivé cesty na desce, ale to nevadí, dá se to hravě opravit koupí nové desky ;D.
Já nevím, četl jsem jinou recenzi(už jsem se lekl, že v této použili opět jen fotky krabice z venčí) a tam ten chladič dopadl poněkud jinak, hlavně se mi nelíbí, že je ten radiátor umístěn v "kisně". Pokud je to ale uzavřený okruh s nemožností do něj zasahovat, napsal bych si do alzy o chladič bez bublinky a hotovo.

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 07 Června 2012, 21:21:59 »
Jasný, aby se mi ten chladič rentoval, musím k němu koupit Core i7 920 a taktnout ho na 4,5GHz...sice se mi odpaří vodivé cesty na desce, ale to nevadí, dá se to hravě opravit koupí nové desky ;D.
Já nevím, četl jsem jinou recenzi(už jsem se lekl, že v této použili opět jen fotky krabice z venčí) a tam ten chladič dopadl poněkud jinak, hlavně se mi nelíbí, že je ten radiátor umístěn v "kisně". Pokud je to ale uzavřený okruh s nemožností do něj zasahovat, napsal bych si do alzy o chladič bez bublinky a hotovo.
Bez bublinky to pôjde asi ťažko ;)...toto je celosvetový problém a divímsa, že napriek tomu, že tento chladič nieje najlacnejší, tak sa tam takéto chyby nachádzajú :(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.