Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nautilus/Přehrávač Totem - samovolné vyskakování okna s přík. řádkem [Vyřešeno]  (Přečteno 2198 krát)

juli

Pěkného večera přeji,
   narazil jsem na tento problém: když spouštím film kliknutím na soubor ve složce Nautila, tak mi v pravidelných 30ti sekundových intervalech vyskakuje okno s příkazovým řádkem. Jeho chování je zajímavé - když se například otevře v 6s filmu a já ho zavřu, pak opět vyskočí v 36s. Takhle pořád dokola po celou dobu přehrávání. Vůbec není podstatné jestli ono okno zavřu okamžitě, nebo, až po 20s, neustále se opakuje interval 6/36s.
   Pokud však nejdříve otevřu Totem a v něm spustím film, tak se okno s příkazovým řádkem neobjevuje.
Možná je to pro někoho zajímavá fičurka, ale mě to docela otravuje. Nedokáže mi někdo poradit, jak se tohohle zbavit, resp. vysvětlit, proč se to děje?

Děkuji za zájem.

[příloha smazaná administrátorem]
« Poslední změna: 07 Června 2012, 21:10:36 od juli »
juli

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Je to bug -- https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/unity/+bug/921276

Možná řešení:

1. Používejte jiný přehrávač (dělá to jen Totem) jako např. VLC, SMPlayer... (beztak jsou lepší :))
2. Vypněte zobrazování HUD (to je ta nabídka co vyskakuje) -- Nastavení systému → Hardware → Klávesnice → Zkratky → Spouštěče a tam zrušte přiřazení Altu u funkce "Klávesa zobrazující HUD"
3. Nějak (bohužel leda ručně) upgradujte Totem na verzi 3.5, kde už je to opravené.

juli

No jo, tohle se mi najít nepodařilo - hledat HUD mě nenapadlo. Děkuji Vojto.

1. Nechám Totem, bo mi vyhovuje  :P
2. Opět jsem o něco chytřejší  :D
3. Budu filmy pouštět ve stávajícím Totemu 3.4.2. Nautilus nechám na pokoji. Žádná krize.

Ještě jednou díky za objasnění.
« Poslední změna: 07 Června 2012, 21:13:34 od juli »
juli

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
juli: To jsme si nerozuměli -- to nejsou tři body, které je třeba udělat, to jsou tři možnosti a každá z nich sama o sobě to vyřeší. Takže když vypnete to zobrazování hud podle bodu 2, tak by to mělo stačit (aspoň podle toho, co jsem vygoogloval).

juli

:) Rozuměli Vojto. Já pochopil, co jsi napsal. Je mi jasné, že jsi mi poskytl tři varianty řešení problému. Proto jsem děkoval.
Jen jsem v bodech chtěl vyjádřit, že ad.1 si nechám Totem, VLC atd si nechám v záloze, ad.2 že jsem rád za radu, kde vypnu HUD, pokud bych to někdy potřeboval a že ad. 3 na vyšší verzi Totemu nebudu přecházet (beztak se mi jí nepovedlo najít).
Prostě problém vyřeším cestou nejmenšího odporu tím, rovněž ad.3, že si otevřu nynější Totem a v něm si načtu (ctrl+o) film. Takhle se tenhle bug neprojevuje.

Není to ironie, skutečně si vážím, že jsi mi řešení navrhnul.
juli

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Troška nepochopení ještě nikoho nezabila. Hlavně, že jsi spokojen :)

Mě zarazilo, žes nakonec napsal, že to budeš pouštět bez Nautilu přímo z Totemu, což to taky řeší, ale nepřišlo mi to jako nejjednodušší řešení a proto jsem mysle, žes to nepochopil. Příště nebudu tolik myslet :)

juli

Jasánek  :)
Svým způsobem mám vlastně největší radost z toho, že je to bug. Protože teď vím, že jsem si to někde v nastaveních nezprasil sám  ;)
« Poslední změna: 07 Června 2012, 22:51:10 od juli »
juli

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.