Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Úprava DV videa v Cinerella  (Přečteno 1538 krát)

martin.nohejl

• Aktivní člen
  • *
Úprava DV videa v Cinerella
« kdy: 10 Června 2012, 19:36:52 »
Zdravím všechny,
mám z videokamery nagrabované video přes FireWire pomocí programu DVGRAB v terminálu pouze s volbou -autosplit. Získal jsem tak videa RAWDV, 720x576 PAL 4:3 25fps. Chci toto video sestříhat a upravit v programu Cinerella a převést do DVD formátu. S angličtinou mám trochu problémy, takže jsem narazil na tyto problémy:
1) Při vložení videí do programu a následném spuštění v Compositoru se mi v náhledu video rušivě přehrává, asi problém s prokládáním. Nevím jak a kde to mám nastavit.
2) Po sestříhání nevím jak to mám udělat, aby se mi video převedlo do DVD formatu.

Zkoušel jsem i program Kino, tam šlape všechno správně, ale zase nevím, jak přidám pod video hudbu nebo vložím do videa fotku. Kino mi načítá pouze DV formáty.

Děkuji moc za vaše odpovědi. Moc si vaši práce a času vážím  :)
Hlavní PC: Intel Core i5 2500 3,30GHz Sandy Bridge, MB Gigabyte H61M, DIMM DDR3 8GB 1333MHz, 1TB SATA (2 oddíly / 200GB, /home 800GB), Ubuntu 14.04CZ 32bit
Záložní PC: AMD Athlon(TM)XP 1700+, 512 MB RAM, NVIDIA GeForce4 MX 4000, disk 72GB IDE, Ubuntu 10.10CZ 32 bit

funk

• Aktivní člen
  • *
Re:Úprava DV videa v Cinerella
« Odpověď #1 kdy: 11 Června 2012, 07:57:54 »
Ahoj,

uplne nevim jestli jsi zvolil spravny editor. Plne funkcni a jednoduchy je Kdenlive. Sice si to stahne nejake KDE knihovny, ale je to v tuto chvili asi nejjednodussi ovladani. Openshot je taky pouzitelny, ale ruzne Fade in, Fade out efekty a dalsi musis tahat z nabidek. V Kdenlive napr. zatahnes za blikajici tecku. Co se tyce Tveho problemu s hudbou, tak ta se normalne pretahne do zvukove stopy na casove ose. Renderovani je krome jinych i do DVD formatu. Intuitivni, funkcni a rychla editace je Kdenlive, nikoliv kostrbata Cinellera, ci zastarale Kino.

http://www.kdenlive.org/features

Doporucuji si pridat repozitar pro posledni verzi 0.9.2

sudo add-apt-repository ppa:sunab/kdenlive-release && sudo apt-get update && sudo apt-get install kdenlive

libor007

• Stálý člen
  • **
Re:Úprava DV videa v Cinerella
« Odpověď #2 kdy: 15 Června 2012, 23:26:25 »
anebo funkcne velmi podobny openshot - je to takova gtk varianta kdenlive...
Kubuntu 20.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.