Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s řadiči (asi)  (Přečteno 4374 krát)

Rover623

Re:Problém s řadiči (asi)
« Odpověď #25 kdy: 15 Června 2012, 19:38:38 »
Ono se jim to asi vyplatilo, většina opravených desek totiž většinou ty 2 roky co je na tu sestavu záruka přežije a pokud to lehlo během záruky, prostě se vzala jiná opravená deska a strčila se tam. Testy se tam samozřejmě dělaly, ale pokud šlo vadný komponent jednoduše identifikovat, prostě se to řešilo výměnou. Výhoda byla, že reklamace na jejich sestavy se tam řešili opravdu rychle, člověk tak měl jistotu, že nebude měsíc bez počítače.

Obecně vzato jsou opravy sestav dnes trochu divné, nedávno jsem reklamoval sestavu od HP koupenou v Okay, vada byla jasná, deska KO. Počítač se vrátil za měsíc s vyměněnou deskou, ale místo desky od HP, tam byl normální ASRock

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #26 kdy: 16 Června 2012, 06:59:08 »
Ono se jim to asi vyplatilo, většina opravených desek totiž většinou ty 2 roky co je na tu sestavu záruka přežije a pokud to lehlo během záruky, prostě se vzala jiná opravená deska a strčila se tam. Testy se tam samozřejmě dělaly, ale pokud šlo vadný komponent jednoduše identifikovat, prostě se to řešilo výměnou. Výhoda byla, že reklamace na jejich sestavy se tam řešili opravdu rychle, člověk tak měl jistotu, že nebude měsíc bez počítače.

Obecně vzato jsou opravy sestav dnes trochu divné, nedávno jsem reklamoval sestavu od HP koupenou v Okay, vada byla jasná, deska KO. Počítač se vrátil za měsíc s vyměněnou deskou, ale místo desky od HP, tam byl normální ASRock
HP nedělá desky. Možná je tam stejná nebo lepší deska ;-)
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Rover623

« Odpověď #27 kdy: 16 Června 2012, 07:47:57 »
To asi nedělá, ale když jsem měl naposled rozebranou sestavu od HP, byla tam normálně deska s malůvkou HP. Nicméně společným jmenovatelem všech sestav od HP je BIOS (obvykle zakázkový Phoenix), který vypadá jak vytažený z notebooku. Nejde v něm skoro nic nastavit. Ještě jsem neviděl sestavu od HP, kde by byl plnohodnotný BIOS od American Megatrends

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
« Odpověď #28 kdy: 20 Června 2012, 12:45:50 »
jj .. mam pavillion dv7 kterej ma snad vsechny porty sveta, televizni kartu, whatever a ten bios je tak ubohej, ze se tam da tak maximalne nastavit cas a bootovaci heslo .. cekal bych, ze napriklad ta televizni karta by tam mohla jit zakazat ..

a to neni to nejhorsi .. ten bios je tak *zkriplenej (flashli mi podelanej bios kdyz jsem ho mel v servisu na zarucni oprave - ten puvodni bios nemel bugy jako novej), ze mam realne problemy typu ze se pocitac na baterku sam vzbouzi z ram apod ..

naproti tomu mam lenovo t520 a bios u tohodle ntb umi snad vse .. neda se srovnat .. to HP je fakt zlo
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.