Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: po novej instalacii sa nedostanem do /home [vyriešené]  (Přečteno 1203 krát)

EBOLAzv

• Návštěvník
po novej instalacii sa nedostanem do /home [vyriešené]
« kdy: 14 Června 2012, 18:48:03 »
Ahojte...

po problemoch s bootovanim som sa rozhodo prejst z mint 12 na 13.. unetbootin usb install....
no pri instalacii som chcel na particiu ktoru som mal ako /home dat tento pripojny bod aj na novu instalaciu. lenze mint chcel particiu formatovat a tak som sa rozhodil ju pripojit po instalacii...

dopadlo to tak ze na particii mam vo svojej zlozke len "Access-Your-Private-Data.desktop"  "README.txt"
ked potvrdim tie subory tak mi vypise:
Kód: [Vybrat]
Odkaz „Access-Your-Private-Data.desktop“ je poškodený. Presunúť ho do Koša?

Tento odkaz nie je možné použiť, pretože jeho cieľ „/usr/share/ecryptfs-utils/ecryptfs-mount-private.desktop“ neexistuje.
neviete ako si mozem zachranit data??? mam tam toho dost takze by som nebol rad keby o to pridem....

diky za kazdu radu  :)
« Poslední změna: 16 Června 2012, 14:29:25 od EBOLAzv »

janek-m

• Host
Re:po novej instalacii sa nedostanem do /home
« Odpověď #1 kdy: 14 Června 2012, 22:51:34 »
Inštalátor v Ubuntu je totožný s inštalátorom v Minte. A ešte som nepočul, aby inštalátor vnucoval formátovanie /home. Pri ručnom delení diskov sa prípojné body dajú pekne naklikať: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=62495.msg445004#msg445004. Ešte by som skúsil nabootovať Live Cd a prehľadať disky, či sa pôvodný /home objaví. Ak áno, tak  vyzálohovať. Ešte by bolo dobré vedieť, či je nový /home, tak isto veľký ako bol starý v Minte 12. Ak áno, pravdepodobne si pôvodný /home sformátoval.

EBOLAzv

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 15 Června 2012, 08:37:21 »
mam disk rozdeleny na 4 particie + swap
1. momentalne mint 13
2 particia ktoru som zahesloval a pouzil ako safe
3. povodna particia /home ku ktorej sa nemozem dostat
4. Back Track 5

na povodnu home particiu sa nemozem dostat ani z Back Track

.... teraz mam home umiestneny na prvej particii..

jmp

• Host
« Odpověď #3 kdy: 15 Června 2012, 09:10:54 »
jo a /home partišna byla podle všeho zakryptovaná a teďka se divíte, že se tam nejde dostat

je možné, že tam aktuálně ani nemáte sw vybavení pro dešifrování nainstalované...

EBOLAzv

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 15 Června 2012, 09:45:18 »
takze som prave uskutocnil novu instalaciu.. pri predchadzajucej som namiesto /home oznacil safe.. preto ziadalo format....
teraz mi pisalo nieco ako "could not update .ICEautority" .. ctrl+alt+F1 prihlasenie #sudo mkdir .ICEautority
nasledne som zistil ze pre pripojenie sa na tuto particiu je potrebne mat !!POVODNE HESLO!!!
takze #sudo psswd filip ......
ale cely system je rozhadzany a nepredpokladam, ze sa ho podari rozbehnut nakolko mi neukaze ani okna ani nic.. takze cela moja praca je teraz cez terminal. (dakujem bohu ze som sa rozhodol naucit sa v nom pracovat :) )
a teraz pripojit safe a #sudo cp /home/filip/ /media/safe/...

dam vediet ako to dopadlo...

tak sa podarilo... vsetko funguje ako ma...
ak sa niekto rozhodne do buducnosti reinstalovat nanovo system urcite odporucam zalohovat.. a je dobre mat jeden sektor ako zalohovaci... nieco ako vo win "D:" pre kazdy priklad...

diky chalani za pomoc..
« Poslední změna: 16 Června 2012, 14:28:51 od EBOLAzv »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.