Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Dual-Boot xubuntu 12.04 a windows 7 nefunguje.  (Přečteno 2281 krát)

Otakar Pešek

• Host
Dual-Boot xubuntu 12.04 a windows 7 nefunguje.
« kdy: 14 Června 2012, 20:59:53 »
Ahoj, nainstaloval jsem kamarádce jako druhý operační systém, xubuntu 12.04. A nemohu spustit windows 7, v grubu jsem nic nenašel. Xubuntu se spustí jako kdyby to byl jediný operační systém v počítači. Zkoušel jsem příkaz sudo update-grub i sudo update-grub2, ani to nezabralo. Nikdy jsem tento problém na svém ani na jiném počítači neměl. V počítači je pouze jeden pevný disk. Tak nevím co stím. Předem děkuji za pomoc.

Aeyes

• Aktivní člen
  • *
Re:Dual-Boot xubuntu 12.04 a windows 7 nefunguje.
« Odpověď #1 kdy: 14 Června 2012, 21:27:39 »
 sežen windows 7 cd a nabootuj do záchraného režimu a tam oprav zavaděč ... to ale zničí grub ,takže lepší by bylo opravit to z xubuntu ,ale nevím přesně jak ,ale nějak to půjde

jmp

• Host
« Odpověď #2 kdy: 14 Června 2012, 21:34:52 »
Ahoj, nainstaloval jsem kamarádce jako druhý operační systém, xubuntu 12.04. A nemohu spustit windows 7, v grubu jsem nic nenašel. Xubuntu se spustí jako kdyby to byl jediný operační systém v počítači. Zkoušel jsem příkaz sudo update-grub i sudo update-grub2, ani to nezabralo. Nikdy jsem tento problém na svém ani na jiném počítači neměl. V počítači je pouze jeden pevný disk. Tak nevím co stím. Předem děkuji za pomoc.
nedostatecy popis problemu
zkuste http://wiki.ubuntu.cz/boot_info_script
treba to napovi...

Otakar Pešek

• Host
« Odpověď #3 kdy: 14 Června 2012, 21:39:01 »
Problém tohoto počítače je ten že neumí nabootovat windows 7. Nechápu proč, xpčka a linuxové distribuce to bootuje.DVD je vpořádku, v mém počítači i v jiných funguje. Tento problém už jsem řešil u jednoho kamaráda, kde jsem widle musel nainstalovat přímo z windows, protože se DVD nenabootovalo. ::) A nastavení DVD mechaniky v Biosu jsem měl správné.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.