Dobrý den všem.
Už nějakých pár dní si nevím rady s web kamerou EU3C Profi Chat a s nastavením Skype.
Link na web kameru:
http://www.czc.cz/eu3c-profi-chat/46623/produktMůj problém je že programy jako Cheese (hned po spuštěni OK), Kamerka, guvcview, Camorama (po nastavení rozlišení OK) s kamerou nějakým způsobem spolupracuji ale Skype ne protože nejsem schopen změnit nastavení rozlišení stejně jako v v4l2ucp.
I když používám 64-bit Ubuntu s relací Xubuntu a 64-bit Skype přímo ze stránek (aktuální) tak Skype ani přes příkaz LD_PRELOAD=/usr/lib/x86_64-linux-gnu/libv4l/v4l2convert.so /usr/bin/skype s kamerou nepracuje.
Pracuje pouze s 32-bit verzí lib a to přes příkaz LD_PRELOAD=/usr/lib/i386-linux-gnu/libv4l/v4l2convert.so /usr/bin/skype.
No ale to není vše když se tedy povede rozjet webku přes 32-bit tak nelze změnit rozlišení a to je právě kámen úrazu. Celý obraz krom vršku cca 1cm je rozpadlá zelená mozaika v rozlišení 320x240 a až po chvíli obraz naběhne i když ne úplně v rozlišení 160x120.
Celý problém podle mě spočívá v absenci nastavení a uložení rozlišení web kamery v Linuxu.
Proč si myslím že to je tím?
Jednoduše.
Testoval jsem to na programech a zjistil jsem následovně že:
Když webku nastavím na rozlišení 160x120 a BA81 ok a ostatní formáty celkem jdou chybí pouze kousek dolu.
S rozlišením 320x240 a 640x480 to nejde vůbec.
Až s rozlišením 1280x1024 což je zrovna rozlišení mé plochy to jde bez problémů.
Tabulka rozlišení a formátu (výstupu kamery):
160 x 120 => BA81 jde, RGB3, BGR3, YU12, YV12 jdou s chybou
320 x 240 => nejde žádný formát
640 x 480 => nejde žádný formát
1280 x 1024 => jdou všechny formáty
Další věc je normální že Skype vytěží obě jádra CPU na cca 50%?
Může mi někdo poradit jak tenhle zásadní problém s rozlišením kamery vyřešit?
Já to googlil všude možně a už jsem z toho docela zoufalej.
Předem děkuji za ochotu.
[příloha smazaná administrátorem]