Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Re:skype-vnitřní mic.nefunguje [vyřešeno]  (Přečteno 1986 krát)

petrzovy

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 216
    • Zobrazit profil
Re:skype-vnitřní mic.nefunguje [vyřešeno]
« kdy: 27 Června 2012, 08:44:17 »
Zdravím
Prosím vás, má někdo typ na stránku, kde se toto vyřešilo? Hledám asi hodinu marně a tak se obrácím s prosbou tady.

Kdysi, na starších verzích Ubuntu(něco kolem 9.10) jsem odinstaloval pulse audio a doinstaloval Alsa. Nějakou chvilku to fungovalo, ale po pár dnech to začalo haprovat a někdy se nedalo spojit s protistranou z důvodů nějaké chyby ve zvukovém zařízení. Někdy pomohlo změnit v Audio zařízeních nastavení.Tuším, že to bylo tím, že jsem odinst.právě to PulseAudio.

V nastavení audio zařízení ve Skypu mám ted pouze možnosti PulseAudio server(local). Lze nějak docílit, abych tam dostal tu Alsu HDA do Skypu, aniž bych musel odinst.PA?

Pokud víte kde to bylo už vyřešeno, tak prosím o odkaz. Jinak děkuji za každou radu

Petr
« Poslední změna: 28 Června 2012, 08:51:32 od petrzovy »

Rover623

Re:skype-vnitřní mic.nefunguje
« Odpověď #1 kdy: 27 Června 2012, 10:07:58 »
Spusť
Kód: [Vybrat]
gstreamer-properties a změň si nastavení vstupu

petrzovy

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 216
    • Zobrazit profil
Re:skype-vnitřní mic.nefunguje
« Odpověď #2 kdy: 27 Června 2012, 10:21:57 »
děkuji
Nastavení vstupu jsem změnil, ale ve skypu to je furt na PulseAudio server(local) a nejde dát jiná možnost. vlastně se ani jiná nedá rozkliknout.

Ještě bych dodal, že používám Ubuntu 12.04, netbuk AAO ZG5 a verzi skypu 4(tu poslední). Tu sem tam dal ted. Při tom prvním dotazu jsem měl tu 2.2.26(či jak to bylo). No ale každopádně to pořád nechce fungovat ten mic.

Byla by tu ještě nějaká rada?

Budu vděčný
Petr

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re:skype-vnitřní mic.nefunguje
« Odpověď #3 kdy: 27 Června 2012, 11:03:31 »
Ta Tvoje chyba nemá nic společného s pulse či alsa. Je to zřejmě jen v nastavení pulse. Co pavucontrol?

petrzovy

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 216
    • Zobrazit profil
Re:skype-vnitřní mic.nefunguje
« Odpověď #4 kdy: 27 Června 2012, 20:10:03 »
Há! čéče, je to trochu nastaveno.
Nainstaloval jsem pavucontrol. Na kartě Vstupní zařízení jsem dal Zobrazit All Inpus Devices.
Objevil se mi Interní mikrofon a pod ním 2 kanály mikrofonu(L+P). A ted! Když jsou zamknuty a jsou "zároveň", tak mikrofon nereaguje. Ale když je "rozpojím" a rozestoupím je(každý kanál má jinou úroveń), tak se kupodivu stane, že mě protistrana rozslyší.

A dokonce i VOIP program Twinkle, u kterého jsem musel používat exter.mikr., tak se také "umoudřil" a už lze kecat i bez toho exter.mikr.

Ted by mne už jen zajímalo, zda-li mi někdo dokáže vysvětlit, proč nemůže být ta úroveň obou kanálů stejná?

Děkuji
Petr

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re:skype-vnitřní mic.nefunguje
« Odpověď #5 kdy: 27 Června 2012, 22:02:14 »
To nemá s úrovní hlasitosti u kanálů co dělat. A navíc to chce si o ubuntu semtam něco přečíst a s takovou blbostí nezatěžovat fórum. Ten Tvůj mikrofon asi nebude stereo, že.
« Poslední změna: 27 Června 2012, 22:04:46 od phplus »

petrzovy

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 216
    • Zobrazit profil
Re:skype-vnitřní mic.nefunguje
« Odpověď #6 kdy: 28 Června 2012, 07:32:35 »
Stereo není. Ale pavukontrol to tak ukazuje.

A navíc to chce si o ubuntu semtam něco přečíst a s takovou blbostí nezatěžovat fórum.
Nerozumím ti. Přečetl jsem toho dost. A je to většinou o tom, že někde něco někomu nefunguje. Nicméně řešení na můj problém jsem nenašel a to ani u nějaké blížší starší verzi.

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re:skype-vnitřní mic.nefunguje
« Odpověď #7 kdy: 28 Června 2012, 07:38:27 »
O tom, že je třeba u pulse instalovat a nastavit pavucontrol jsem já psal na forum alespoň 10x. A to, že mikrofon není stereo je myšleno tak, že můžeš mít nastaven jen jeden kanál. Když nastavíš dva stejně, nejde, protože není stereo. A raději se víc uč.
« Poslední změna: 28 Června 2012, 07:44:16 od phplus »

petrzovy

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 216
    • Zobrazit profil
Re:skype-vnitřní mic.nefunguje [vyřešeno]
« Odpověď #8 kdy: 28 Června 2012, 08:51:08 »
tak pokud nevím, že je problém v PA, tak těžko budu hledat nějakou souvislost s pavukontrol. A to že má linux(obecně) problém se skypem je známá věc. Ale nikde jsem se nedočetl, že by to vyřešil pavukontrol.

Chápu Tvé rozlazení, když už si to tu napsal 10x. Ale možná by neškodilo dát do nějakého FAQu tento postup.

Učit se učím. Každou chvíli něco. Přesto nemohu vědět všechno.
Každopádně Ti děkuji a klíkám +

vlad33

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
Re:skype-vnitřní mic.nefunguje
« Odpověď #9 kdy: 04 Července 2012, 08:22:42 »
Há! čéče, je to trochu nastaveno.
Nainstaloval jsem pavucontrol. Na kartě Vstupní zařízení jsem dal Zobrazit All Inpus Devices.
Objevil se mi Interní mikrofon a pod ním 2 kanály mikrofonu(L+P). A ted! Když jsou zamknuty a jsou "zároveň", tak mikrofon nereaguje. Ale když je "rozpojím" a rozestoupím je(každý kanál má jinou úroveń), tak se kupodivu stane, že mě protistrana rozslyší.

Zajímalo by mě, jak jsi to uložil?

Já když je rozpojím tak to funguje tak pár sekund a opět se mi zase sloučí.  :-\
« Poslední změna: 04 Července 2012, 18:34:39 od vlad33 »

petrzovy

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 216
    • Zobrazit profil
Re:skype-vnitřní mic.nefunguje [vyřešeno]
« Odpověď #10 kdy: 06 Července 2012, 11:51:06 »
čéče nevím ti. normálně jsem to zavřel ten pavukontrol. Ale vzpomínám, že se mi to napoprvé taky vrátilo do původního nastavení.(tedy spojené a zároven). Pak jsem to nastavil podruhé, zavřel program, restartoval PC a od té doby to je OK.
A ještě ti poradím, že to nezamykej ty kanály společně. Oni pak přeskočí k sobě a jsou zároveň. Nech je tak(nezamklé)


vlad33

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
Re:skype-vnitřní mic.nefunguje [vyřešeno]
« Odpověď #11 kdy: 06 Července 2012, 13:35:18 »
Děkuju zatím to drží na skypu, ale googl talk mi to rozhazuje.  :(

Rover623

Re:skype-vnitřní mic.nefunguje [vyřešeno]
« Odpověď #12 kdy: 06 Července 2012, 20:00:03 »

vlad33

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
Re:skype-vnitřní mic.nefunguje [vyřešeno]
« Odpověď #13 kdy: 06 Července 2012, 21:31:31 »
Tak to funguje velice dobře.
 Díky moc

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.