Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vysoká zátěž Google Chrome  (Přečteno 4960 krát)

Roddney

• Aktivní člen
  • *
Vysoká zátěž Google Chrome
« kdy: 09 Července 2012, 12:31:32 »
Zdravím...
nainstaloval jsem si do Ubuntu Google Chrome 20 a docela jsem v šoku, jak prohlížeč může s pěti doplňky a čtyřmi otevřenými kartami brát 1GB RAM. Vzhledem k tomu, že můj počítač má pouze 2GB RAM, tak je to docela problém. Přitom doplňky mám jen základ FVD video downloader, Facebook, rss čtečku Google News, počasí a AdBlock. Firefox má spotřebu pouze 300MB. Je normální takhle velká spotřeba? * Navíc se mi stalo, že při spuštěným Chrome mi celé Ubuntu natvrdo  zamrzlo, takže jsem musel použít manuální reset. Ale to si nejsem jistý jestli za to může Chrome.

Díky za odpověď

Rover623

Re:Vysoká zátěž Google Chrome
« Odpověď #1 kdy: 09 Července 2012, 12:39:40 »
2 problémové doplňky tam vidím FVD downloader a Facebook, jeden z nich to má asi na svědomí. Případně zkusit spustit Chrome úplně bez doplňků

Roddney

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 09 Července 2012, 12:48:02 »
Pro doplnění dodávám printscreen "sledování systému":

[příloha smazaná administrátorem]

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 09 Července 2012, 16:28:38 »
Podle mě se ti ten Chrome z nějakého důvodu zacykluje, těch procesů tam máš totiž podezřele mnoho

funk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 10 Července 2012, 08:31:43 »
Ahoj, mohu potvrdit, ze s Firefoxem jsem cca. na polovine toho, co sezere z RAM Chrome. Prijde mi, ze Chrome je v posledni dobe tak silene zbastleny, ze jsem presel na Firefox. Synchronizace mezi pocitaci nekdy funguje, jindy ne. V Chromu neni mozne pripnout tab bez toho, aby CPU nevyletelo na 40 procent, kdyz zacne blikat, ze je tam nejaka zmena. Nikdy poradne nefungovalo prohledavani zalozek a historie z adresniho radku. Je tam proste rada ficur, ktere nefunguji tak jak by mely. Navic linuxova verze stale dost zaostava za "majoritni".

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 10 Července 2012, 09:56:20 »
V Linuxu je asi lepší používat místo Chromu, Chromium. Chrom z něj vychází a v Chromiu naštěstí nejsou ty vylepšení od Googlu, které jsou obvykle zdrojem potíží.

Co se týče Chromu, ještě mě napadlo, že má integrovaný Flash, ten by mohl být zdrojem té velké zátěže.

Roddney

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 12 Července 2012, 14:01:10 »
Je neskutečný co to dělá. Pokud používám Google Chrome jako web prohlížeč a nechám ho spuštěný v unity a jdu koukat třeba na video, tak po chvilce zamrzne celý operační systém. Sám tomu skoro nemůžu uvěřit, protože jsem si do teď myslel, že zamrznutí počítače může způsobit pouze počítač s Windows. Jediným řešením je tvrdej restart.

jmp

• Host
« Odpověď #7 kdy: 12 Července 2012, 14:45:36 »
zkuste pohledat něco jako "magic keys reisub"

beer

• Host
« Odpověď #8 kdy: 12 Července 2012, 16:10:54 »
Na mých pc je google chrome bez problémů. Známý má ale po reinstalaci na webech v google chrome na novém čístém ubuntu čtverečky.

Rover623

« Odpověď #9 kdy: 12 Července 2012, 16:50:56 »
Tak to dělá určitě integrovaný Flash (bohužel se ho nezbavíš, protože je prostě do Chromu integrovaný).

Tohle mi dělal Flash ve všech prohlížečích, protože normálně je to slinkovaný soubor. Když jsem Flash úmyslně přetížil (ve 12.04 s FF to nejde, protože FF ho za nějakou dobu sám kompletně stopne), tak dojde k obrovské zátěži CPU, systém začne swapovat a jakoby zamrzne, pak zátěž CPU opadne, přestane někdy i swapování a systém se jeví v pořádku, nicméně pořád nereaguje, tedy reaguje, ale s obrovskou prodlevou (několik minut).

To je ten hlavní problém, systém sice nezmrzne, ale má obrovskou prodlevu pokud se po něm něco chce.

beer

• Host
« Odpověď #10 kdy: 12 Července 2012, 17:33:44 »
Tak to dělá určitě integrovaný Flash (bohužel se ho nezbavíš, protože je prostě do Chromu integrovaný).

Tohle mi dělal Flash ve všech prohlížečích, protože normálně je to slinkovaný soubor. Když jsem Flash úmyslně přetížil (ve 12.04 s FF to nejde, protože FF ho za nějakou dobu sám kompletně stopne), tak dojde k obrovské zátěži CPU, systém začne swapovat a jakoby zamrzne, pak zátěž CPU opadne, přestane někdy i swapování a systém se jeví v pořádku, nicméně pořád nereaguje, tedy reaguje, ale s obrovskou prodlevou (několik minut).

To je ten hlavní problém, systém sice nezmrzne, ale má obrovskou prodlevu pokud se po něm něco chce.

chrome://plugins

=> pokročilé či jak se to jmenuje
tam je možnost vybrat,jaký flash plugin se má používat, zdali ten integrovaný PPAPI nebo systémový NPAPI.

Flash je možné ještě konfigurovat v /etc/adobe/mms.cfg

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.