Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: dvd z levných knih  (Přečteno 3661 krát)

m_v

• Aktivní člen
  • *
dvd z levných knih
« kdy: 11 Července 2012, 11:30:02 »
Zdravím všechny, včera jsem si koupil Strýčka Bunmí v levných knihách - skvělý film, ale na svém Ubuntu 12.04 64bit (vlc, přehrávač filmu, gnome player) to nespustím, všechny uvedené programy zamrznou. Vlc to nedá ani pod windows, jediné co to přehrává je WindowsMediaPlayer - nejspíš nějaká ochrana. Máte s tím někdo zkušenost - jaký přehrávač pomohl? Například ve vlc spustím jen jednotlivé soubory ze složky video, ale samozřejmě bez titulků, film je v thajštině:) Předem dík za nápady a veselé dny s kvalitními filmy

Rover623

Re:dvd z levných knih
« Odpověď #1 kdy: 11 Července 2012, 13:37:57 »
Knihovna libdvdcss2 v repozitáři Medibuntu

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #2 kdy: 11 Července 2012, 13:41:37 »
V Ubuntu je připravený skript, který to zařídí:

Kód: [Vybrat]
sudo /usr/share/doc/libdvdread4/install-css.sh

m_v

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 11 Července 2012, 14:10:53 »
díky moc - pokud jsem to pochopil správně tak ten skript automaticky pouští titulky k vybraným video souborům z dvd v přehrávači filmů. Tak mi to bohatě stačí, díky

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #4 kdy: 11 Července 2012, 16:06:36 »
díky moc - pokud jsem to pochopil správně tak ten skript automaticky pouští titulky k vybraným video souborům z dvd v přehrávači filmů. Tak mi to bohatě stačí, díky

Nevím z čeho jsi toto vyčetl, ale pochopil jsi to špatně :) Ten skript stáhne z medibuntu knihovnu, kterou zmínil Rover623, a nainstaluje ji do systému, abys mohl přehrávat originální DVD normálně, třeba v tom VLC.

m_v

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 12 Července 2012, 14:18:05 »
tak v tom případě se nic nezměnilo - přehrávač filmu, gnome player při pokusu otevřít dvd jako klasické filmové dvd zamrzne, vlc taktéž (zkoušel jsem to po instalaci, po restartu) - vše při starém. Jen se při otevření jednotlivých souborů (kapitol) z adresáře video (na tom dvd) v přehrávači filmu automaticky spouští titulky:) Proto moje špatné pochopení, co bych měl ještě zkusit abych to rozběhal jako klasické dvd např. ve vlc? Díky za pomoc

beer

• Host
« Odpověď #6 kdy: 12 Července 2012, 16:14:02 »
DVD bych reklamoval, bude poškozené, nebo vadné z výroby. Co můžeš zkusit, tak je udělat z něj ISO, a to pak narripovat a pak teprv přehrát.

Předpokládám, že je čisté, a že čistíš dvd jelenicovým hadříkem rovně od středu směrem ven, hlavně ne krouživě :).

m_v

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 13 Července 2012, 10:03:31 »
Zkusím tu reklamaci, ale není to jediné dvd od levných knih - respektive se jedná o ta nejnovější dvd, které levné knihy vydávají. Ta jde přehrát jen ve windows media player (mám doma 4 podobná dvd z poslední doby z levných knih a u všech to tak je). Docela mě s tím štvou - původně jsem podle tohoto http://www.abclinuxu.cz/poradna/linux/show/344912 věřil, že jde o nějakou speciální ochranu, uvidím. Díky za pomoc (iso zatím dělat nebudu)

beer

• Host
« Odpověď #8 kdy: 13 Července 2012, 12:01:07 »
Ještě bych možná doporučil zkusit klasický stolní dvd přehrávač. Pokud to  v něm pojede, tak je chyba někde u tebe.

Rover623

« Odpověď #9 kdy: 13 Července 2012, 13:46:57 »
Ta DVD nejsou vybevena ochranou, ani nejsou poškozená, jsou tzv. uzamčená. Je to technika, která dovoluje to DVD přehrát v počítači jen v předem definovaných přehrávačích. Je to udělané tak, že DVD obsahuje definiční soubor pro předem vybrané přehrávače a soubory jsou na něm rozesety na několik fragmentů, definiční soubor potom přehrávači určuje kam přeskakovat.

Něco podobného kdysi používalo Sony, když bylo nutné pro přehrání jejich DVD nainstalovat do počítače ten jejich přehrávač.

Celá tahle ochrana sází na to, že mechaniky do PC nedokáží číst média sektorově, ale jen lineárně, pokud je na nich pouze jedna stopa.

beer

• Host
« Odpověď #10 kdy: 13 Července 2012, 14:33:36 »
Ta DVD nejsou vybevena ochranou, ani nejsou poškozená, jsou tzv. uzamčená. Je to technika, která dovoluje to DVD přehrát v počítači jen v předem definovaných přehrávačích. Je to udělané tak, že DVD obsahuje definiční soubor pro předem vybrané přehrávače a soubory jsou na něm rozesety na několik fragmentů, definiční soubor potom přehrávači určuje kam přeskakovat.

Něco podobného kdysi používalo Sony, když bylo nutné pro přehrání jejich DVD nainstalovat do počítače ten jejich přehrávač.

Celá tahle ochrana sází na to, že mechaniky do PC nedokáží číst média sektorově, ale jen lineárně, pokud je na nich pouze jedna stopa.

Je nějaká technika jak tohleto obejít? S tím jsem se dosud nesetkal... Například aby se VLC hlásilo jako Windows Media Player? Poradil by si s tím DVD Shrink nebo nějaká linuxová alternativa?

Co kdyby se médium zkopírovalo na disk a ten definiční soubor by se smazal nebo upravil?

Rover623

« Odpověď #11 kdy: 13 Července 2012, 15:24:46 »
To je právě ten problém, obvykle je to návěstí schováno přímo do toho VOB souboru a informace je kódována tak aby si jí všímal pouze vybraný přehrávač. To, že se bude VLC nebo jiný přehrávač maskovat jako WMP je k ničemu, protože té vložené informaci porozumí stejně jen WMP.

Obvykle tomu rozumí pouze přehrávače které mají přímo v sobě zabudované DRM a pokud pominu některé okrajové záležitosti, znám pouze 2 které mají DRM v sobě, Windows Media Player a QuickTime

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #12 kdy: 13 Července 2012, 15:49:38 »
...a asi nepomůže starý postup v jednom okně přehrávat ve funkčním přehrávači a současně v druhém kopírovat do adresáře, že?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

beer

• Host
« Odpověď #13 kdy: 13 Července 2012, 16:10:34 »
...a asi nepomůže starý postup v jednom okně přehrávat ve funkčním přehrávači a současně v druhém kopírovat do adresáře, že?

Takový postup mi byl doposud utajen... A řešení legální stáhnutí kopie pro svojí vlastní potřebu z uloz.to taky zřejmě nepřichází v úvahu, tento film tam není :-).

Doporučil bych zkusit ten dvd-shrink, jestli to zvládne, nebo něco podobného.

Rover623

« Odpověď #14 kdy: 13 Července 2012, 17:41:40 »
Když se z toho podaří udělat ISO, některé programy na zálohu DVD to zmáknou (K9Copy), tak se prakticky zruší ta fragmentace jednotlivých souborů, K9Copy je poskládá normálně za sebou, při následném lineárním zápisu, už je potom DVD normálně čitelné a pře-hratelné kdekoli.

Celý ten systém je vcelku primitivní, jednotlivé VOBy jsou rozsekány na několik částí a rozesety různě po disku, normální mechanika v PC se s tímhle prostě nevypořádá (sama) a přehrávač (pokud s tím nepočítá) také ne, ale zálohovací programy na DVD počítají obvykle i s tímhle

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #15 kdy: 13 Července 2012, 21:51:10 »
Hezky pěkně - pár DVD z levných knih jsem jim vrátil s tím, že je nepřehraji, pak jsem to přestal kupovat, což mne dost mrzelo, protože občas mají pěkné (nikoliv mainstreamové) filmy.

Prohnat to přes K9 mne nenapadlo. K+ za dobrý tip.
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

ferri

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 14 Července 2012, 20:24:31 »
Čo na to hovorí smplayer (mplayer)?
Ja používam radšej ten.

m_v

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #17 kdy: 15 Července 2012, 20:43:47 »
Děkuji všem za názory, mnoho neporadím jen jsem zjistil, že v přehrávači filmů (ubunu 12.04 64bit) mi teď začali běžet titulky k jednotlivě spouštěným souborům z video složky na tom dvd - sice se to nedá posouvat, protože se to hned sekne, ale jde to pouštět po kapitolách. Jinak nevím proč to Levné knihy dělají, pravdou zůstává, že jsou jedni z mála kteří nabízejí kvalitní filmy ve slušné kvalitě a to nejen klasiku, ale i novější tituly (Na mamuta, Louis a Michel, Strýček Bunmí, Melancholia atd.)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.