Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Facebook chat na Pidginu  (Přečteno 2487 krát)

tkalina

• Návštěvník
Facebook chat na Pidginu
« kdy: 13 Července 2012, 12:11:27 »
Dobre odpoledne,
prosim o radu s nastavenim programu Pidgin na facebook chat. Po dlouhych komplikacich a problemech se mi podarilo Pidginem konecne k FB chatu pripojit ( http://www.linuxexpres.cz/aktuality/pripojeni-na-facebook-chat-pres-jabber ), nicmene nejde mi odesilat zadne zpravy, resp. kontakty, kterym jsou urceny je neobdrzi... Zpravy z FB mi na Pidgin dojdou, kdyz zacnu pak psat ja, uzivateli, kteremu je zprava urcena se zobrazi uúpozorneni ze "...typing a message", ktere tam jiz zustava a pri odeslani se proste nestane vubec nic. Neni pro me zivotne dulezite mit FB chat v Pidginu, nicmene, tento pomerne casto pouzivam a bylo by pro me jednoznacne pohodlnejsi nemuset se (krom toho Pidginu) do FB vubec prihlasovat.
Mam nejakou znamou (a treba se notoricky opakujici) chybu v nastaveni? UFW funguje v default rezimu, u vsech ostatnich siti ale odesialni normalne funguje.
Za event. reseni problemu predem dekuji, pokud by to bylo zdlouhave ci slozitejsi nevadi, v nejhorsim se budu prihlasovat stale pres prohlizec...

Hezky den, TK

beer

• Host
Re:Facebook chat na Pidginu
« Odpověď #1 kdy: 13 Července 2012, 12:44:01 »
ufw v default režimu odesílá všechna data, která pošleš, zde chyba nebude.

Facebook chat můžeš v pidginu používat nativně, na to není potřeba používat jabber. Dokonce pidgin podporoval facebook dávno předtím, nežli fungoval facebook jako jabber. Pokud v pidginu přímo položku facebook nemáš, tak se podívej do repozitářů, jestli to není samostatný plugin, který je potřeba nainstalovat. Mne defaultně ne jabber facebook v pidginu fungoval ok. Nedává se tam ale jabber ide se @, ale jen jméno (část za facebook.com/)

edit: ještě bych dodal, že jsem facebook chat přes jabber dříve zkoušel, fungoval, ale modul v pidginu funguje lépe, jména se zobrazují jako jména atd.

Dá se stáhnout i jako balík z webu mimo repozitáře zde:
http://pidgin-facebookchat.googlecode.com/files/pidgin-facebookchat-1.69.deb
« Poslední změna: 13 Července 2012, 12:50:31 od beer »

tkalina

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 13 Července 2012, 12:50:24 »
Dekuji za promptni odpoved, v Pidginu mam primo moznost dat Facebook ucet (resp. FBN chat), ale automaticky se mi to po pripojeni objevi v dostupnych uctech jako ucet XMPP, jediny rozdil v zadavani vstupnich informaci pokud dam moznosti zalozit ucet-->Ucet FB chat je v tom, ze je tam v kolonce "domena" jiz predepsano chat.facebook.com, tzn. ze to nemusim vyplnovat...
Diky za odpoved, event. dalsi moznosti reseni...

beer

• Host
« Odpověď #3 kdy: 13 Července 2012, 12:52:43 »
To je divné, facebook chat by neměl být přes XMPP, nebo alespoň byl přes plugin, dříve před tím, nežli byl možný facebook přes xmpp.

Zkusil bych přímo tedy stáhnout uvedený plugin http://pidgin-facebookchat.googlecode.com/files/pidgin-facebookchat-1.69.deb

tkalina

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 13 Července 2012, 13:09:32 »
Dekuju, zkusim jak jen to pujde a dam vedet (asi az vecer) jak to dopadlo...

Hezky vikend

tkalina

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 13 Července 2012, 23:30:05 »
Tak plugin se podarilo nainstalovat, ale neprihlasim se vubec ke svemu uctu - incorrect username or password... Zkousim vsechny mozne kombinace jmen i mailu, ale nic. I tak moc dekuji za snahu a preji pekny vikend, jeste to budu zkouset...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.