Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pomalý nautilus  (Přečteno 1093 krát)

kuldaoo

• Návštěvník
Pomalý nautilus
« kdy: 18 Července 2012, 15:26:10 »
Zdravím,
používám Ubuntu 12.04 od chvíle, kdy vyšel a do posledních dnů bylo vše tak nějak v pořádku. Nyní mám ale problém s Nautilusem. Velmi často se mi stává (denně několikrát), že najednou přestane pracovat a spotřebuje 100% CPU. Někdy to po několika minutách přestane, někdy to vůbec nepřestane a někdy funguje dobře. Restarty ani zabíjení procesů nepomáhají. Otevřu-li nautilus jako root, tak funguje dobře. V tomto stavu se absolutně nedá pracovat.

prosím tedy o pomoc případné rady.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
Re:Pomalý nautilus
« Odpověď #1 kdy: 18 Července 2012, 15:56:14 »
Nejčastěji to dělá nějaký doinstalovaný plugin. Někdy to ale nemusí být vina přímo konkrétního pluginu, ale podělá se třeba binding pro Python. Měl jsem před časem Nautila ve stavu, kdy jakýkoliv větší počet souborů v adresáři způsobil vytuhnutí - když nepomohlo odebrání všech pluginů, reinstaloval jsem balík python-nautilus (odebral jsem ho nejprve přes purge) a začalo se to chovat normálně, což vydrželo i po vrácení všech pluginů zpět.

kuldaoo

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 18 Července 2012, 19:10:51 »
Tak bohužel nautilus tuhne i po odebrání těch komponentů.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #3 kdy: 19 Července 2012, 10:33:21 »
Pokud to jiným uživatelům systému nestávkuje, tak máš problém ve tvém home adresáři, tak se podívej po konfiguraci, zkus mu ji sebrat a uvidíš. Soubory související s nautilem najdeš takto:

Kód: [Vybrat]
find ~/ -name *nautilus*
Nastavení je v gconf.

kuldaoo

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 19 Července 2012, 19:16:17 »
Tak v konfiguraci jsem toho moc nevykoumal. Před časem jsem připojoval jeden oddíl, není možné, že ho mám ve fstabu špatně napsáno? mám tam:
# /moje was on /dev/sda1 during installation
UUID=c17d2c52-64b1-4cf4-8acf-ba1ce9c91031 /Moje          ext4     defaults 0       2

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.