Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Nefunguje zvuk na MediaForte Quad X-Treme [vyřešeno]  (Přečteno 1826 krát)

georfo

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
Nefunguje zvuk na MediaForte Quad X-Treme [vyřešeno]
« kdy: 23 Leden 2007, 18:19:51 »
Dobry den, neprehrava se mi zvuk. V Sound Preferences mam autodetect, ale zkousel jsem i vsehcny moznosti co tam jsou k dispozici. Pod Win98 bez problemu (= repraky jsou pripojene do PC a zapnute :-). Daji se nejak instalovat jine ovladace ci neco podobneho?Za pomoc dekuji...

Lukáš Svoboda

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3839
    • Zobrazit profil
    • http://linux.euweb.cz
Nefunguje zvuk na MediaForte Quad X-Treme [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 23 Leden 2007, 21:49:52 »
Jeeeee, oni jeste existuji lidi s touhle zvukovkou? Mam ji uz spoustu let, a funguje mi naprosto bez problemu, vcetne fm tuneru pres gnomeradio. Ovladac je v modulu snd-fm801, pro zprovozneni tuneru je nutne modulu nastavit parametr tea575x_tuner=1

georfo

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
Nefunguje zvuk na MediaForte Quad X-Treme [vyřešeno]
« Odpověď #2 kdy: 24 Leden 2007, 13:05:06 »
tak uz hraje, diky :-).

petr_v

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
Nefunguje zvuk na MediaForte Quad X-Treme [vyřešeno]
« Odpověď #3 kdy: 08 Únor 2007, 23:28:34 »
Dobry den, ja mam radiokartu SoundForte SF64PCR, a ovladam ji pres fmio, ale chtel bych ji ovladat pomoci gnomeradio. Proto bych rad poprosil khokoliv, jestli by mi mohl detailneji popsat, jak tento fm tuner zprovoznit vcetne prirazeni k zarizeni /dev/radio. Uz jsem nasel mnoho "zarucenych" navodu na zprovozneni, ale jen tak vseobecnych, ale zatim se mi nepodarilo a ani nevim kde (vecna lama) nastavit modulu snd-fm801 parametr tea575x_tuner=1, u moji karty to asi bude tea575x_tuner=3. Zkousel jsem to v SUSE 10.2 (zde nefunguje ani s fmio), ale docilil jsem pouze toho, ze po kazdem nabootovani systemu fmtuner sumi, a obcas se na chvili naladi nejaka stanice, ale v Ubuntu 6.10, ktere pouzivam se mi to nepodarilo.
Predem vsem velice dekuju.

dust

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
Nefunguje zvuk na MediaForte Quad X-Treme [vyřešeno]
« Odpověď #4 kdy: 24 Květen 2007, 05:53:48 »
Dobry den.Take mam tuto FM kartu,pouzivam Ubuntu 7.04,bohuzel nefunguje.V /etc/modules mam

options snd-fm801 tea575x_tuner=3

lspci identifikuje tuto kartu jako

00:0a.0 Multimedia audio controller: Fortemedia, Inc Xwave QS3000A [FM801] (rev b2)
00:0a.1 Input device controller: Fortemedia, Inc Xwave QS3000A [FM801 game port] (rev b2)

Pokousel jsem se take pomoci prikazu sudo ln -s /dev/radio0 /dev/radio vytvorit zarizeni /dev/radio, ale gnomeradio mi stale pise ze nemuze otevrit /dev/radio nebo /dev/radio0. Muze mne nekdo ze zkusenejsich uzivatelu popostrcit ke spravnemu reseni popr. rict kde delam chybu? fmio utilita zkompilovat nejde,po rozbaleni a zvoleni driveru sf4r podle navodu to hazi spoustu eroru. Mam kernel 2.6.20-15-generic. Dekuji za jakekoliv rady.

Lukáš Svoboda

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3839
    • Zobrazit profil
    • http://linux.euweb.cz
Re: Nefunguje zvuk na MediaForte Quad X-Treme [vyřešeno]
« Odpověď #5 kdy: 09 Duben 2010, 11:46:56 »
Čistě na náhodu se zkouším zeptat, jestli někdo stále používá tuto kartu (MediaForte Quad-Xtreme SF256) v Ubuntu 8.04 nebo novějším? Zdá se, že v 8.04 funguje jen zvuková karta, rádio přes gnomeradio nic nenaladí, je nutné použít fmio. V novém Ubuntu 10.04 už nefunguje ani jako zvuková karta, na výstup jdou nesmysly. Díky.