Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pomoc s přechodem z Fedory na Ubuntu  (Přečteno 5914 krát)

geblina

• Aktivní člen
  • *
  • Bez pivka a metalu si svět nedovedu představit.:-)
Re:Pomoc s přechodem z Fedory na Ubuntu
« Odpověď #25 kdy: 27 Července 2012, 19:51:58 »
Já to s Fedorou vzdal co jsem nikde nenašel nějáký kloudný návod na nesvobodné ovladače grafické karty a ani nikdo mě nedokázal pomoct s instalací.Jinak Fedora je taky zajímavá distribuce linuxu,ale pro začínající uživatele teda nic moc.Můj názor,nikomu nic nevnucuji!!!!!!!!!!!!

libor007

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #26 kdy: 28 Července 2012, 21:57:19 »
Ja zvazoval prechod na fedoru a dopadl jsem obdobne, jako ferri - vyladit po instalaci system, aby jely vsechny stezejni veci jako multimedia, flash apod. vyzaduje od fedory neznaleho temer nadlidsky vykon. Tim nechci rict, ze to neni mozne a ze nejsou na netu nejake postupy. Ja s tim ale musel zapasit a to rozhodne nejsem pocitacovy zacatecnik. V ubuntu je to vse otazka chvilky. Podobne pratelsky je na tom ale i opensuse, kde jsem jako suse zacatecnik vsechny zakladni veci behem vterinky vygooglil a nasledne bezproblemu take zprovoznil. Nebyt posunuteho vydani noveho suse, mozna uz na nem jsem. Ale dal jsem sanci kubuntu 12.04 a jsem v zasade spokojen. Zpocatku se sice obcas chovalo trochu divne, ale ted uz  je to naprosto ok - ono to chce precijen chvili po vydani pockat na aktualizace nejvetsich chyb. Pokud se rozhodnu u dalsiho LTS zustat u ubuntu, pockam urcite na 14.04.1.
Kubuntu 20.04

Sjena

• Návštěvník
« Odpověď #27 kdy: 02 Srpna 2012, 15:24:42 »
Pokud máš volné místo, tak se nemusíš bát instalovat Ubuntu.

Připravíš si instalační medium (CD, Flash). Nepříjemnost může být, pokud v Biosu nemáš nastaven boot z daného media.

Pak budou základní kroky instalace a asi 3 je výběr kam a jak nainstalovat. V nabídce bude něco jako "Nainstalovat Ubuntu vedle Fedora", "Nainstalovat Ubuntu samostatně", "Pokročilá volba". Bude to tam znázorněno i graficky.

Až po tomto kroku se něco děje, čili kdyby tam nějaká z voleb nebyla, tak to lze vypnout a nic se nestane. Pokud dáš "Nainstalovat ubutntu vedle...", tak to bude ok.

Doporučuji zaškrtnout repozitáře třetích stran (kodeky etc).

Tak jsem na to koukala, mám v počítači ještě jeden starý malý disk, na kterém bývaly instalované windows xp a v instalátoru ubuntu je akorát volba instalace vedle windows, takže se mi to z nějakého důvodu snaží nacpat na ten starý disk a jinou volbu mi nedává. Já na něm teda ty win nikde nevidím, tak ten velký disk asi musím rozdělit ručně. Je tam tedy už oblast boot sda1 a sda2 s fedorou a složkou home. Když tedy vyčlením další podoblast pro ubuntu, bude boot oblast společná nebo jak to asi proběhne?

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #28 kdy: 02 Srpna 2012, 15:38:50 »
Nevím, zda jsem to správně pochopil.
sda1 máte /boot. sda2 je /. sdaX je /home? Tak prostě při instalaci naklikejte ruční rozdělení disku. sda1 /boot, atd.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Sjena

• Návštěvník
« Odpověď #29 kdy: 02 Srpna 2012, 18:13:42 »
Nevím, zda jsem to správně pochopil.
sda1 máte /boot. sda2 je /. sdaX je /home? Tak prostě při instalaci naklikejte ruční rozdělení disku. sda1 /boot, atd.
Ne e, home je na sda2

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.