Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Lubuntu - zvuk po spuštění  (Přečteno 2527 krát)

Aeyes

• Aktivní člen
  • *
Lubuntu - zvuk po spuštění
« kdy: 24 Července 2012, 21:13:55 »
Zdravím, potřeboval bych zprovoznit na Lubuntu zvuk po spuštění a nějak se mi to nedaří. Zkoušel jsem skripty po spuštění mplayer aby hrál v shellu ,ale neozvalo se nic. Navíc byc nechtěl aby to při startu spouštělo celý mplayer ,ale jen potichu zahrálo v pozadí...

Rover623

Re:Lubuntu - zvuk po spuštění
« Odpověď #1 kdy: 24 Července 2012, 22:25:54 »
Mrkni se na tohle, měl by jsi z toho rychle pochopit jak se ten zvuk spouští a jak ho lze snadno nahradit

Aeyes

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 24 Července 2012, 23:09:20 »
Nevím na co mám kouknout   :) ? PS: V Lubuntu startup sound není jako v ubuntu ten bych věděl jak nahradit  ;)

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 24 Července 2012, 23:35:01 »
Pokud víš jak na ten zvuk v Ubuntu, tak pro tebe stačí tohle http://wiki.lxde.org/en/Autostart

Popis jak přidat aplikaci po startu, tam musíš ten login sound přidat. Popis jak pro to vyrobit spouštěč je tady http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1966840

Aeyes

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 24 Července 2012, 23:40:43 »
teď si nejsem jistej ale když to udělám takhle... tam mi při startu vyskočí shell s přehrávajícím mplayerem uvnitř. Ale dík tohle jsem ještě nezkusil  :)
edit: hm koukam je tam nějaký parametr uvidíme...

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 25 Července 2012, 17:13:57 »
Program camberra-gtk-play by měl být i v Lubuntu, ten sice bere jen OGG soubory, ale provést konvert klasické MP3 není těžké.

Předpokládám, že alternativa adresáře /usr/share/sound/ubuntu/stereo ze kterého ten program ty zvuky uvedené v ID načítá je i v Lubuntu, pravděpodobně to bude stejné, jen místo "ubuntu" bude v té cestě "lubuntu"

MaSo_CZ

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 25 Července 2012, 22:02:24 »
Program camberra-gtk-play by měl být i v Lubuntu, ten sice bere jen OGG soubory, ale provést konvert klasické MP3 není těžké.

Předpokládám, že alternativa adresáře /usr/share/sound/ubuntu/stereo ze kterého ten program ty zvuky uvedené v ID načítá je i v Lubuntu, pravděpodobně to bude stejné, jen místo "ubuntu" bude v té cestě "lubuntu"

Ano, pokud dá parametr -i ... nebo --id=... (u Ubuntu, viz tvůj text ohledně cesty, LUbuntu neznám)
Pokud však dá parametr -f ... nebo --file=...
např. u U12.04:
Kód: [Vybrat]
canberra-gtk-play -f /usr/share/example-content/Ubuntu_Free_Culture_Showcase/Josh\ Woodward\ -\ Swansong.ogg -V -10parametr -V ..... nebo --volume=.... je hlasitost v dB ( hodnota 0, by měla být 100%, -10 je tuším 50%, -20 by mělo být 25%, ... logaritmická hodnota...)

dál nemusím ani komentovat... :)
desktop: AMD FX-8120 & CRUCIAL 8GB (kit 2x 4GB) Ballistix Tactical 1866MHz @ ASUS M5A88-V EVO: Ubuntu 12.04/64b
server:    AMD Duron@1400MHz: Debian v6

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.