Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nemožnost přihlášení, low-graphics mode  (Přečteno 1715 krát)

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
Nemožnost přihlášení, low-graphics mode
« kdy: 25 Července 2012, 16:44:48 »
Udělal jsem chybu, chtěl jsem se zbavit nového přihlašovacího dialogu, tak jsem odinstaloval lightdm greeter. Teď se nemůžu ani přihlásit, protože se objevuje známé okno "The system iss runningg in low-graphics mode..." atakdále. Zkusil jsem přes přejmenovat xorg.conf, bez užitku. Nevím vůbec, co s tím dál, takže budu opravdu vděčný, pokud bude někdo ochotný mi poradit. Mám čerstvou, týden starou instalaci. Díky :-)

augustus

• Návštěvník
  • In Unity we trust
Re:Nemožnost přihlášení, low-graphics mode
« Odpověď #1 kdy: 25 Července 2012, 17:37:59 »
Este sa mi to nestalo ale skus:
CTRL+ALT+F1 a potom
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install --reinstall ubuntu-desktop
sudo reboot
-alebo: CTRL+ALT+F1 a potom
sudo apt-get install fglrx
sudo reboot

neviem ci ti toto pomoze
http://askubuntu.com/questions/141606/how-to-fix-the-system-is-running-in-low-graphics-mode-error
skus sa pozriet sem
https://wiki.ubuntu.com/LightDM/
Alebo ked si instaloval len pred tyzdnom a data mas zalohovane, tak preinstaluj cely system ;)
« Poslední změna: 25 Července 2012, 17:48:46 od augustus »
PC: Ubuntu 12.10 | Intel Core2Quad 2.4GHz, 4GB RAM, nVidia GeForce GT240 1GB
NB: Ubuntu 12.04 LTS | ASUS K50IJ: Intel Core2duo 2GHz, DDR2 RAM 2GB+1GB, Intel GMA 4500M 256MB

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 25 Července 2012, 23:18:14 »
Tak reinstalace programů by byla možná, ale musel bych se připojit na net. Jak se připojím ze shellu? pon cdma? Nefunguje.

Ten odkaz na askubuntu nevyšel, tohle byla první věc, kterou jsem viděl, bohužel žádný pantheon jsem neměl.

Poslední odkaz prolouskám.

Zatím díky.

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 26 Července 2012, 17:58:47 »
Tak všechny cesty nevedly do Říma, ale do... opravdu neexistuje jiné řešení, než zase všechno přeinstalovat? Dělal jsem to před týdnem  :'( :'( búúú škyt.

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 26 Července 2012, 18:40:36 »
tak si na nejake medium stahni ten lightdm-greeter (nebo treba uplne jiny prihlasovaci manager se vsemi zavislostmi), pripoj to medium k temu pocitaci a pomoci dpkg z balicku nainstaluj
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 26 Července 2012, 21:25:34 »
Spusť se z Grubu v "nouzovém" režimu a tam nějakou volbu, aby Ti jela sí a potom jen
sudo apt-get install balík. Nevím přesně. V každé verzi se ty volby mění.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 27 Července 2012, 00:49:45 »
Děkuju za cenné rady, ale bohužel, v těchto minutách mi už jede instalace Ubuntu a zálohoval jsem pouze nastavení programů a balíky pro instalaci programů (adresář apt). Možná jsem mohl chvíli ještě počkat a vyzkoušet, co radil jadd (děkuji). Pokoušel jsem se instalovat přes konzoli (říká se tomu tak?), jak mi tu již bylo poraděno, ale musel bych se píchnout na net. To jsem zkoušel různými způsoby, co jsem tu našel na foru a na wiki a na rootu a všecko bylo marné. Tak jsem to vzdal.

Naštěstí instalace Ubuntu není nic děsivého, akorát to prostě spolyká řekněme giga dat stažených přes net a chvíli to trvá (velikost je u mě trochu větší, protože si tahám víc věcí vč. xfce a kde).

Ještě jednou díky a omlouvám se za nedočkavost.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.