Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ATi nesvobodne ovladace a spatne prehravani videa  (Přečteno 1956 krát)

libor007

• Stálý člen
  • **
ATi nesvobodne ovladace a spatne prehravani videa
« kdy: 28 Července 2012, 22:31:00 »
Ahoj,
zkousel jsem nainstalovat ati nesvobodne ovladace, vse jede, ale mam problemek s prehravanim videa. Nevim, jak problem popsat, chtelo by to videt. Video prehravam plynule, ale predevsim v rychlejsich zaberech jakoby  nestihala karta vykreslovat. Proste se divam na video, ve kterem je patrne podelne rozdeleni obrazu na horni a spodni casti. S svobodnymi ovladaci tento problem nemam, ale rad bych vetsi vykon pro opengl...
Kubuntu 20.04

František Zatloukal

• Závislák
    • frantisek.zatloukalu.eu
Re:ATi nesvobodne ovladace a spatne prehravani videa
« Odpověď #1 kdy: 29 Července 2012, 09:35:20 »
Vzhledem k tomu, jakou máš v podpisu grafiku tak stejně nesvobodný ovladač nepůjde v další verzi Ubuntu použít(pro karty pod sérií 5xxx Ati přestalo s vývojem, resp. vydává ovladače kvartálně, ale bez podpory nových jader a xserveru). Přesně tento problém jsem měl/mám i já s podstatně rychlejší Mobility Radeon HD 4570. Doporučuji používat opensource ovladač(vzhledem k low-endové grafice). Ten se s každým vydání Ubuntu zlepšuje a časem výkon OpenGL na starších generacích karet srovná.

(PS: Doufám, že mluvíš o jedné z těch grafik, co máš v podpisu)
First they ignore you, then they laugh at you,
then they fight you, then you win.
Powered by Fedora 22 | Ubuntu 15.10

dRaczek

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 29 Července 2012, 12:55:52 »
Aha tím se u mě vysvětlily grafické chyby v některých hrách. Já totiž hned po instalaci systému dával nesvobodné ovladače v domnění, že si pomůžu a ono je tomu u starších karet obráceně.
Ntb Sony vgn-fz21z Acer aspire 5536 - Xubuntu 14.04 (64 bit).
Linux používám od 1. dubna 2011.

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 29 Července 2012, 13:38:28 »
U starších karet má kupodivu svobodný ovladač radeon větší výkon než ovladač od Ati

libor007

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 29 Července 2012, 16:14:20 »
ja s tim jen laboroval, zatim samozrejme oss bez problemu pouzivam - k spokojenosti. jen jsem predpokladal lepsi vykon u catalystu. Ale na desktopu je to asi vcelku jedno, hry neparim.
Kubuntu 20.04

František Zatloukal

• Závislák
    • frantisek.zatloukalu.eu
« Odpověď #5 kdy: 29 Července 2012, 17:02:19 »
Já už jsem prakticky bez problémů od 12.10a3 nasadil open-source ovladač i na Mobility Radeon HD 4570, jen na desktopu si ten opensource moc nerozumí s HD 7770 (nějak tam není ani 3D akcelerace :D ). Pokud umíte dobře Anglicky, doporučuji sledovat phoronix.com (já to mám jako panel v prohlížeči otevřené furt), jsou tam všelijaké novinky(i z vývojových verzí).
« Poslední změna: 29 Července 2012, 17:04:41 od František Zatloukal »
First they ignore you, then they laugh at you,
then they fight you, then you win.