Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nelze upravovat jazykovou podporu  (Přečteno 2018 krát)

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
Nelze upravovat jazykovou podporu
« kdy: 03 Srpna 2012, 02:00:07 »
Problém je asi zřejmý z obrázku. Nelze přiřazovat a odebírat jazyky. Netrápí mě to moc, protože potřebuju češtinu a angličtinu a pak další jazyky případně mám na klávesnici, ale každá funkce, která nefunguje, jak má, je pro mě psychologický problém. Chtěl bych se tedy aspoň pozeptat, v čem může být problém. Díky.

[příloha smazaná administrátorem]

jmp

• Host
Re:Nelze upravovat jazykovou podporu
« Odpověď #1 kdy: 03 Srpna 2012, 07:13:10 »
hmm, nevím jak ostatní, ale já tam žádný problém nevidím...

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 03 Srpna 2012, 11:43:47 »
hmm, nevím jak ostatní, ale já tam žádný problém nevidím...

Nejsou aktivní ta tlačítka, nemůžu přidávat a odebírat jazyky.

beer

• Host
« Odpověď #3 kdy: 03 Srpna 2012, 13:10:14 »
ale můžeš. Ta tlačítka budou aktivní, když uděláš nějakou změnu. Když myší chytneš Aragonese či jiný jazyk a přesuneš ho nahoru, tak se ti hned ta tlačítka aktivují.

Jinak jazyky můžeš nainstalovat i přes terminál, nebo přes synaptic, či centrum softwaru.

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 03 Srpna 2012, 18:26:10 »
ale můžeš. Ta tlačítka budou aktivní, když uděláš nějakou změnu. Když myší chytneš Aragonese či jiný jazyk a přesuneš ho nahoru, tak se ti hned ta tlačítka aktivují.

Jinak jazyky můžeš nainstalovat i přes terminál, nebo přes synaptic, či centrum softwaru.

Ajta, asi ne, nebop jsem to špatně pochopil. Ale když jsem měl Ubuntu nainstalované dřív, tak s tím nikdy nebyl problém a i ta tlačítka byla aktivní. Ale popravdě si za to můžu sám. Když se po instalaci chtěly stáhnout lokalizace pro LO a další, tak jsem to stornoval, protože na tohle mám balíky a nepotřebuju nic tahat. A od té chvíle mám utrum.

No a o jiných metodách vím, i tak dík za připomenutí.

beer

• Host
« Odpověď #5 kdy: 03 Srpna 2012, 18:44:47 »
otevři terminál a zadej:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get update;
apt-get -y full-upgrade;
sudo apt-get –reinstall locales;
sudo apt-get install libreoffice-l10n-cs libreoffice-help-cs language-support-writing-cs libreoffice-pdfimport

Ten pdf import s tím nesouvisí, ale doporučuji tento doplněk, můžeš pak upravovat i pdf.

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 03 Srpna 2012, 20:24:53 »
otevři terminál a zadej:
sudo apt-get update;
apt-get -y full-upgrade;
sudo apt-get –reinstall locales;
sudo apt-get install libreoffice-l10n-cs libreoffice-help-cs language-support-writing-cs libreoffice-pdfimport

Ten pdf import s tím nesouvisí, ale doporučuji tento doplněk, můžeš pak upravovat i pdf.

Bohužel - nefunguje. Navíc tam pár řídků nesouhlasí (i bez středníků) - Ubuntu mi je odmítá spolykat :-)

Ale aspoň jsem nějaké příkazy zagooglil a opravil si konfiguraci jazyků, kterou jsem měl poškozenou, jak jsem zjistil. Takže i tak díky :-)

pacholik

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 03 Srpna 2012, 21:07:03 »
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get --reinstall install locales

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 03 Srpna 2012, 21:28:34 »
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get --reinstall install locales

Díky, ale tohle fakt nee. Je třeba zadat příkaz

sudo gnome-language-selector

čímž se (v tomto případě) zobrazí okno umožňující reinstalovat jazykovou podporu - klasika, známe to všichni po instalu Ubuntu. A to je přesně to, co jsem potřeboval. Takže jsem to provedl a všechno šlape jak po másle.

Byla to poslední bota s Ubuntu, kterou jsem dosud měl. Dotaz je možno označit za vyřešený.
« Poslední změna: 03 Srpna 2012, 21:33:29 od Petr Valach »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.