Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém: Ubuntu nenalezne BlueTooth + připojení ext. disků v read/write režimu  (Přečteno 1388 krát)

Anakunda

• Návštěvník
Zdravím,
potřeboval bych pomoct s konfigurací systému, po čisté instalaci Ubuntu systém nedetekuje připojený BlueTooth adaptér a ani ho nelze zapnout v BlueTooth ovládacím panelu. Přitom Windows jej detekují spolehlivě (po nainstalování patřičných ovladačů). Je to dongle postavený na chipu Atheros tak nevím jestli je potřeba doinstalovávat nějaké ovladače, vím že na starší verzi Ubuntu zhruba tak rok staré se mi BlueTooth aktivoval automaticky po instalaci a i se objevila ta ikona v oznamovací oblasti. Nevěděl by někdo jak tomu Ubuntu to BlueTooth vnutit?
A ještě jeden problém, jak můžu připojit externí disky tak aby se na ně dalo i zapisovat...kdysi mi někdo poradil že se to udělá zapsáním série příkazů mount do nějakého souboru, na název už si nevzpomínám, a ty disky se sice přimountovat podařilo ale při pokusu o zápis jsem dostal hlášku že nemám oprávnění....
Díky za odpovědi..

Cuore

• Závislák
to oprávnění uděláš asi nejjednodušeji po zadání
Kód: [Vybrat]
gksudo nautilus si jako root pod  záložkou počítač klini pravým myšitkem na disk a pod vlastnostmi disku si uprav oprávnění pro uživatele. teď tam budeš mít jen možnost rw pro roota.

Anakunda

• Návštěvník
Fajn vyzkouším.

ještě proč Ubuntu úplně ignoruje to Bluetooth a jak mu ho vnutit?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.