Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problem s rozlozenim klavesnice  (Přečteno 924 krát)

existpierre

• Návštěvník
problem s rozlozenim klavesnice
« kdy: 06 Srpna 2012, 10:35:51 »
Zdravim,

Rozbehal som si na firemnom notase debian squeeze a chcel by som Vas poprosit o malu pomoc.
po instalacii som si nastavil rozlozenie klavesnice na USA, svk-qwerty. no vzdy po starte sa mi to zresetuje tak, ze sa mi tam prida povodna klavesnica svk-qwertz a neustale sa mi to na nu zapina, aj po jej odstraneni sa prepne na svk a nie na USA, nemam zaskrtnute "separate layouts". uz som skusal zresetovat console-data, system-data, keyboard-setup, jedine co ma napada je este upravit xorg.conf, no mam z toho obavy, linux som pre firemne prostredie vyladoval cely den a nechcem si to zopakova, pretoze ten xorg tam nie je  a ak mi nenabehnu X tak nechcem zabit cas zase rozbehavanim zakladnych veci. Vedeli by ste mi poradit, kde sa tieto nastavenia ukladaju, ked po restarte sa mi tam vzdy ta povodna prida ? alebo ak ste mali rovnaky problem, ako ste ho vyriesili?
Linux Mint Isadora
existpierre@jabbim.cz

Rover623

Re:problem s rozlozenim klavesnice
« Odpověď #1 kdy: 06 Srpna 2012, 13:04:25 »
Tohle mi dělalo U10.04, vyřešil jsem to tak, že jsem rozložení nastavil na přihlašovací obrazovce

existpierre

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 07 Srpna 2012, 09:25:37 »
 nepomohlo to, stale sa mi po starte prida ta svk-qwertz klavesnica, cize nech mam akekolvek nastavenie, po restarte je to to nastavenie + ta klavesnica, netusim kde to ostalo zavesene.
Linux Mint Isadora
existpierre@jabbim.cz

existpierre

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 11 Srpna 2012, 00:06:16 »
vyriesene ..pridal som svoj username do sudoers
Linux Mint Isadora
existpierre@jabbim.cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.