Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Lo 3.6 čeština [vyřešeno]  (Přečteno 2043 krát)

joska

• Aktivní člen
  • *
Lo 3.6 čeština [vyřešeno]
« kdy: 11 Srpna 2012, 22:43:06 »
Zdravím přidal jsem si ppa pro finální verzi LibreOffice: http://www.upubuntu.com/2012/08/install-libreoffice-36-final-from-ppa.html Bohužel neobsahují češtinu. Stáhl jsem si potřebné české balíčky přímo ze stránek LO a nainstaloval je. LibreOffice 3.6 jsou sice počeštěny, ale Synaptic hlásí 8 českých problémových balíčků a chce je odinstalovat. Poradil by mi někdo, jak získat češtinu pro tuto poslední verzi LO?
« Poslední změna: 07 Září 2012, 16:13:04 od Martin Kiklhorn »
Dapper 6.06 LTS PIII/1Ghz i815EP (MS-6337) 512Mb ram FX5200 Hdd 80Gb Realtek RTL8139 PCI SB128pci

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
Re:Lo 3.6 čeština
« Odpověď #1 kdy: 12 Srpna 2012, 13:01:06 »
Zadejte si do vyhledávače synapticu libreoffice a vykopněte (skoro) všechno, co se ho týká - libreoffice-core, ure a podobně. Je ale zbytečné vyhazovat Javu a podobně, tak si ověřte, co všechno odinstalujete.

Pak si odsud - http://www.libreoffice.org/download/ - stáhněte balíky pro Ubuntu.

Nainstalujte klasickým způsobem. Tedy ty tři archivy rozbalit a v každém otevřít terminál (pokud máte možnost zaintegrovanou do kontextové nabídky) a instalovat příkazem sudo dpkg -i *deb.

Pokud byste si s něčím nevěděl rady, napište.

Myslím, že jste provedl stejnou ptákovinu, jako já kdysi. Dalo mi hodně zabrat, než jsem se toho zbavil. Neinstalujte vícero verzí LO, pokud možno. Anebo ano, ale nepokoušejte se instalovat desktop-integration pro více verzí.

Honza Bouma

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 12 Srpna 2012, 15:05:29 »
Podařilo se? Mě totiž ne,těch závislostí je tam nějak moc..prosím o radu.
děkuju

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 12 Srpna 2012, 16:01:37 »
Podařilo se? Mě totiž ne,těch závislostí je tam nějak moc..prosím o radu.
děkuju

To je jasný, ale pokud se týkají LO, pak musí jít pryč. Nainstalujte LO "čistě". Pokud se jedná třeba o python, zaznamenejte si, jaké balíky jdou do pryč, a pak je zase nainstalujte.

No - nevím, jestli se mýlím, ale doporučuji zazálohovat adresář /var/cache/apt/archives. Mám za to, že se ledacos z něj při klasickém odstranění balíku ze synapticu cpe dopryč, je škoda ledacos stahovat znovu. Poté, co se vám podaří odstranit všechny poškozené závislosti, zkopírujte obsah adresáře zpět a pokuste se instalaci LO nahodit znovu.

Píšu trochu jako barbar, ale snad je mi rozumět :-))

joska

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 12 Srpna 2012, 18:53:29 »
Zadejte si do vyhledávače synapticu libreoffice a vykopněte (skoro) všechno, co se ho týká - libreoffice-core, ure a podobně. Je ale zbytečné vyhazovat Javu a podobně, tak si ověřte, co všechno odinstalujete.

Pak si odsud - http://www.libreoffice.org/download/ - stáhněte balíky pro Ubuntu.

Nainstalujte klasickým způsobem. Tedy ty tři archivy rozbalit a v každém otevřít terminál (pokud máte možnost zaintegrovanou do kontextové nabídky) a instalovat příkazem sudo dpkg -i *deb.

Pokud byste si s něčím nevěděl rady, napište.

Myslím, že jste provedl stejnou ptákovinu, jako já kdysi. Dalo mi hodně zabrat, než jsem se toho zbavil. Neinstalujte vícero verzí LO, pokud možno. Anebo ano, ale nepokoušejte se instalovat desktop-integration pro více verzí.

Tak se zadařilo. V terminálu jsem zadal:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get purge libreoffice*
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get autoremoveLibO_3.6.0_Linux_x86-64_install-deb_en-US.tar.gz
LibO_3.6.0_Linux_x86-64_helppack-deb_cs.tar.gz
LibO_3.6.0_Linux_x86-64_langpack-deb_cs.tar.gz
Tyto stažené balíky jsem rozbalil a nainstaloval pomocí sudo dpkg -i *deb v tomto pořadí. Nakonec jsem nainstaloval desktop-integration ktery je soucasti instalacky LO. Vse funguje bezproblémově. Jenom skoda ze na to nebudou automatické aktualizace :( Jinak ten oficialni ppa ppa:upubuntu-com/libreoffice64 nainstaluje LO 3.6 do /opt a tam je nutno rozbaleny helppack a langpack nakopirovat. Podle vaseho navodu je to asi lepsi. Puvodni LO take nebyly v /opt :) K+
Dapper 6.06 LTS PIII/1Ghz i815EP (MS-6337) 512Mb ram FX5200 Hdd 80Gb Realtek RTL8139 PCI SB128pci

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 12 Srpna 2012, 19:30:20 »
Vše nebude fungovat bezproblémově. Zřejmě nebudete s to spustit autostart (rychlé spuštění), tuto možnost ani nebudete mít v možnostech. A zřejmě vám napříč LO nepoběží videa.

Včera mi to aktualizovalo (ppa) LO na 3.5.6, asi je zpoždění a příprava pro Ubuntu, když na webu LO je možné 3.6 stahovat. Každopádně doporučuju

1. nainstalovat klasicky z repozitáře LO a aktualizovat ho přes ppa, mít jej zaintegrovaný do systému prostřednictvím desktop-integration (ure atd.),
2. nainstalovat si LO 3.6 a neintegrovat ho do systému, spouštět jen soffice (nebo přímo vybraný modul), který najdete v opt na kořeni.

joska

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 12 Srpna 2012, 19:46:37 »
Mimo rychleho spousteni vse funguje jak ma, tedy alespon to co potrebuji. Spusteni je neuveritelne rychle a prilohy mailu jako pps a doc se také spousteji neuveritelne rychle. Tisk a ukladani do pdf take. Jsem spokojeny a jeste jednou diky.

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 12 Srpna 2012, 20:04:42 »
OK a pro úplnost dodávám, že uživatelský adresář je stejný, ať použijete jakoukoliv verzi. To je trochu rozdíl oproti win. Myslím, že je to výhoda.

Honza Bouma

• Aktivní člen
  • *
Re:[vyřešeno]Lo 3.6 čeština
« Odpověď #8 kdy: 20 Srpna 2012, 21:01:01 »
Jen se ještě zeptám, existuje možnost, jak použít s 3.6 i lo-menubar pro integraci do Unity?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.