Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace NVIDIA graf.karty  (Přečteno 3372 krát)

LukeDuke

• Návštěvník
Instalace NVIDIA graf.karty
« kdy: 13 Srpna 2012, 22:48:32 »
Mám stáhnutý ovladač ke grafické kartě NVIDIA GeForce GT 540M. Instaluju ho přez root. Driver má koncovku .run a je umístěn v /tmp pod názvem NVIDIA.run. Když ho ale chci spustit v rootu tak píši :
Kód: [Vybrat]
/tmp/NVIDIA.runa na to root odpoví :
Kód: [Vybrat]
Unable to create temporary file in /tmpProsím o radu.

pacholik

• Závislák
Re:Instalace NVIDIA graf.karty
« Odpověď #1 kdy: 13 Srpna 2012, 23:00:06 »
no co, přesuň to někam jinam

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #2 kdy: 13 Srpna 2012, 23:05:28 »
Měl bys psát

sh /tmp/Nvidia.run

a měl bys mít zhozené grafické prostředí a nainstalované zdrjáky k jádru.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

LukeDuke

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 13 Srpna 2012, 23:11:31 »
Snažím se s Ubuntu naučit takže ještě moc nevím.
Grafické rozhraní je v rootu shozené ne ?
A nainstalované zrdojáky k jádru ? Tím myslíte co ? ubuntu je plně aktualizované.

A re: pacholik : přesunutí nepomáhá zkusil jsem to i v dokumentech i na ploše.

sabraq

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 14 Srpna 2012, 00:07:21 »
Snažím se s Ubuntu naučit takže ještě moc nevím.
Grafické rozhraní je v rootu shozené ne ?
A nainstalované zrdojáky k jádru ? Tím myslíte co ? ubuntu je plně aktualizované.

A re: pacholik : přesunutí nepomáhá zkusil jsem to i v dokumentech i na ploše.
Trochu se tady porozhlédni, to pochopíš

http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=46499.msg347398#msg347398
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=58803.msg420581#msg420581

zdrojáky jádra jsou linux-headers-verze jádra, nebo kernel-headers-verze jádra, já si to teď přesně nepamatuju. Ale možná je tam už máš kvůli závislostem jiného programu. Pokud to budeš z toho terminálu zkoušet a nepůjde to, tzn. instalátor zahlásí nějakou hlášku a vykopne tě, tak tam pravděpodobně nejsou.

EDIT: Jo, ještě mě napadlo - takto ručně instalovaný ovladač se musí při každém updatu jádra znovu takto zkompilovat, takže to asi není úplně vhodný způsob pro začátečníka. Ten proces jde automatizovat pomocí KMS a na to tady taky někde návod je, ale jako nejvhodnější řešení bych viděl ovladač z repozitářů ubuntu, nebo si na internetu, nebo zde na fóru pohledej repozitář, kde už aktuální ovladač někdo připravil - tam budeš mít zajištěny i aktualizace...xorg-edgers nebo x-swat, tuším...Dobrou noc.
« Poslední změna: 14 Srpna 2012, 00:18:46 od sabraq »

LPK

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 14 Srpna 2012, 12:09:04 »
jak psal kolega nejideálnější je repozitář
Citace
ppa:ubuntu-x-swat/x-updates

co se týče instalace nvidia ovladače v záchranném režimu root, tak to je docela zajímavé - také jsem se s tímto problémem setkal. Ta hláška totiž v podstatě znamená to, že souborový systém (jakoby disk) nejni namountovaný pro zápis - ikdyž jsi přihlášen jako root. Já to řeším tak, že v té tabulce nejdříve vyberu položku "zapnout podporu sítě" (nebo tak něco tam je), následně tě to upozorní že souborový systém bude připojen jako zapisovatelný a pak sjedu do položky "přihlásit jako root". Po téhle procedůže instalace nvidia ovladače proběhne korektně :-)
« Poslední změna: 14 Srpna 2012, 12:11:33 od LPK »
tradiční bordel + Nvidia :-)

sabraq

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 14 Srpna 2012, 19:56:08 »
jak psal kolega nejideálnější je repozitář
Citace
ppa:ubuntu-x-swat/x-updates

co se týče instalace nvidia ovladače v záchranném režimu root, tak to je docela zajímavé - také jsem se s tímto problémem setkal. Ta hláška totiž v podstatě znamená to, že souborový systém (jakoby disk) nejni namountovaný pro zápis - ikdyž jsi přihlášen jako root. Já to řeším tak, že v té tabulce nejdříve vyberu položku "zapnout podporu sítě" (nebo tak něco tam je), následně tě to upozorní že souborový systém bude připojen jako zapisovatelný a pak sjedu do položky "přihlásit jako root". Po téhle procedůže instalace nvidia ovladače proběhne korektně :-)
No jo, to mi nedošlo. Je možné, že mu startuje systém s fs pouze pro čtení, pak ale je třeba ho nechat zkontrolovat.

LukeDuke

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 15 Srpna 2012, 16:48:15 »
Tak jsem to udělal jak tu psal LPK. V recovery modu jsem prve zapnul tu podporu sítě a fungovalo to. Ovladač jsem úspěšně nainstaloval. Ale problém přetrvává když dám v Ubuntu nastavení systému tak u grafiky je bud napsaná moje integrovaná graf. nebo "Není známo". Takže to stále nedetekuje graf. Nvidia. Na konci instalace to psalo abych si updatnul soubor "xorg.conf". Ten je k nalezení v adresáři "/etc/X11/" ale nevím jak ho updatovat.
PS: Ubuntu jsem už reinstaloval protože když to píše na konci instalace ovladače abych ten soubor udatoval, nabídne to že NVIDIA automaticky detekuje nastavení monitoru atd ... jenže když jsem to dal automaticky tak šlo maximální rozličení obrazovky 640x480 tuším a Nvidia se stejně nedetekovala.
Takže bych chtěl poradit co stím teď když je ovladač nainstalovaný a co stím "xorg.conf".

sabraq

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 15 Srpna 2012, 20:29:35 »
Tak jsem to udělal jak tu psal LPK. V recovery modu jsem prve zapnul tu podporu sítě a fungovalo to. Ovladač jsem úspěšně nainstaloval. Ale problém přetrvává když dám v Ubuntu nastavení systému tak u grafiky je bud napsaná moje integrovaná graf. nebo "Není známo". Takže to stále nedetekuje graf. Nvidia. Na konci instalace to psalo abych si updatnul soubor "xorg.conf". Ten je k nalezení v adresáři "/etc/X11/" ale nevím jak ho updatovat.
PS: Ubuntu jsem už reinstaloval protože když to píše na konci instalace ovladače abych ten soubor udatoval, nabídne to že NVIDIA automaticky detekuje nastavení monitoru atd ... jenže když jsem to dal automaticky tak šlo maximální rozličení obrazovky 640x480 tuším a Nvidia se stejně nedetekovala.
Takže bych chtěl poradit co stím teď když je ovladač nainstalovaný a co stím "xorg.conf".
Píšeš, že máš integrovanou gk. Jestli je integrovaná v procesoru a systém si karty přepínná podle zátěže, tak to může být problém, protože ovladač od nvidie pro linux tohle neumí. Ale umožní ti to bumblebee.

TOB

• Návštěvník
  • elitní noob :D
« Odpověď #9 kdy: 16 Srpna 2012, 15:01:27 »
asus 1215n-2gb DDR3-Intel® Atom™ CPU D525 @ 1.80GHz × 4- Graphic:Intel/Nvidia ION HDD:usb 15G-System Ubuntu 12.04 LST

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.