Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nejde se přihlásit jako uživatel  (Přečteno 1262 krát)

beer

• Host
nejde se přihlásit jako uživatel
« kdy: 21 Srpna 2012, 21:23:36 »
Přišel jsem z práce domů, počítač zapnutý na lightDM login obrazovce, ráno jsem ho vypínal napsáním v tty2 sync && poweroff, ale sám se zapnul. Nikdo zde doufám nebyl (klíč mám jen já a manželka aktuálně 120 km daleko). Na tty1 byl po mém příchodu z práce spuštěný htop a přihlášený root.
Router neproustí magické packety, pokud by někdo uvažoval tímto směrem a zrovna tak jsou zakázané v Biosu.

Spuštěný pc by nebyla tragédie, ale bohužel se nemohu přihlásit jako uživatel (medved), přesto že jsem ráno ještě přihlášený byl. Přitom je nastaveno automatické přihlášení.
Dokunce se nepřihlásím jako uvedený user z terminálu na jakémkoliv tty. Heslo je v pořádku, něco to vypíše o posledním přihlášení a ukáže to statistiku či co, jen to blikne a je tam zas login obrazovka. Pokud se přihlásím jako alternativní uživatel (test), tak je vše OK, přihásím se jak do unity, tak do tty, z gnome-terminalu se přihlásit přes su medved jde ok.

Poradí někdo?
« Poslední změna: 21 Srpna 2012, 21:43:41 od beer »

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
Re:nejde se přihlásit jako uživatel
« Odpověď #1 kdy: 21 Srpna 2012, 22:16:34 »
Najit takhle svuj system, tak bych mu uz neveril ani uptime.

Z toho plyne zadne opravovani, ale okamzity hard reset + reinstall + zmena veskerych hesel, SSH klicu,...
« Poslední změna: 21 Srpna 2012, 22:20:35 od Martin "sachy" Šácha »
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

beer

• Host
« Odpověď #2 kdy: 21 Srpna 2012, 22:33:52 »
Právě to, že byl zapnutý, to mne děsí nejméně, dřív mi hodně blbnul - sám od sebe ve starších verzích nebo na debianu. Ale co ten htop? Leda že by se z nějakého důvodu ráno nevypnul, ten htop jsem si často na konzoly zapínám sám a přihlašuji se jako root :). Je tam nějaký hardwarový problém, kvůli kterému nefunguje acpi, nejde například uspat do ram.

Ovšem nic z toho nevysvětlí to, proč se nemohu přihlásit. Nepodařilo se mi zjistit proč, ale oprava byla rychlá - smazal jsem skryté soubory a složky z domovského adresáře.

beer

• Host
« Odpověď #3 kdy: 22 Srpna 2012, 02:44:23 »
Příčina odhalena, alespoň myslím. Chyba v souboru .profile.

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #4 kdy: 22 Srpna 2012, 09:19:47 »
Casto staci prekopirovat obsah /etc/skel do postizeneho profilu.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

beer

• Host
« Odpověď #5 kdy: 22 Srpna 2012, 12:26:21 »
dík za typ

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.