Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problem so spustenim Win7  (Přečteno 888 krát)

MatoZV

• Návštěvník
problem so spustenim Win7
« kdy: 22 Srpna 2012, 09:46:20 »
Ahojte, chcel by som sa vas opytat, kde by mohla byt chyba a ako postupovat. Problem je v tom, ze po nainstalovani Ubuntu 12.04 sa mi vytvoril spustac s tym, ze si mozem zvolit iny OS (win7). Asi tyzden po instalacii to fungovalo normalne a vcera som sa potreboval surne dostat do windowsu a nejde to. Len stmavne obrazovka a po asi 2 sekundach mi znova vyhodi zavadzac. Tak som pocital dake navody a skusil som obnovit GRUB podla navodu, ale nepomohlo to. Je mozne, ze je chyba aj niekde inde? Dakujem za napady.

Šuohob

• Závislák
Re:problem so spustenim Win7
« Odpověď #1 kdy: 22 Srpna 2012, 09:55:50 »
ten grub jen preda rizeni zavadeci windows - nic jineho nedela
mrkni se, jestli je win7 zavadec v poradku (tj jestli je win7 na partisne, kde ho zavadec ocekava) a pripadne jestli neni poskozeny filesysem
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

František Zatloukal

• Závislák
    • frantisek.zatloukalu.eu
Re:problem so spustenim Win7
« Odpověď #2 kdy: 22 Srpna 2012, 11:27:09 »
Zkus obnovit zavaděč Windows 7 z instalačního disku. Měly by najíždět jen Windows 7. Potom proveď obnovu GRUB2 pomocí LiveCD (návod zde: http://wiki.ubuntu.cz/GRUB2 ).
Jak obnovit zavaděč windows 7 zjistíš pomocí googlu, kdybys to nějak nemohl najít tak napiš a já Ti postup stručně rozepíši.
First they ignore you, then they laugh at you,
then they fight you, then you win.