Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pomoc s inštaláciu team speaku  (Přečteno 1084 krát)

freo

• Návštěvník
Pomoc s inštaláciu team speaku
« kdy: 22 Srpna 2012, 17:06:56 »
Zdravím,
Včera som prešiel z windowsu na ubuntu ako náhle som ho nainštaloval tak som bol potom stratený nevedel som napísať ani len zavináč :D
Dnes som stiahol team speak pre ubuntu z ich officialnej stránky a skúšal ho nainštalovať klasicky som na stiahnutý súbor klikol dva krát ale nešlo tak som googlil a našiel som že musím ísť do vlastností súboru a tam povoliť v oprávneniach inštalaciu ako programu potom som niekde čítal že to musím cez ten terminál spraviť tak som našiel aj čo presne tam mám napísať aké príkazy ale nastal problém že som nevedel napísať tú vlnovku poradíte mi že kde nájdem všetky znaky taktiež mi nejde písať < zátvorky a tu opačnú mam klávesnicu nastavenú ako slovenskú.
Alebo je nejaký iný spôsob na inštaláciu ? viem že to tu asi niekde bude už ale nenašiel som to ďakujem za pomoc :)) 

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:Pomoc s inštaláciu team speaku
« Odpověď #1 kdy: 22 Srpna 2012, 19:24:19 »
Doufám že jsi si stáhl správnou verzi 32 nebo 64 bitovou. Vem prosím ten soubor co jsi stáhl a přesuň ho do domovské složky /home/user/
Otevři terminál a piš do něj příkazy. (budu předpokládat že máš 64bit verzi)
Kód: [Vybrat]
chmod +x ./TeamSpeak3-Client-linux_amd64-3.0.8.1.run
./TeamSpeak3-Client-linux_amd64-3.0.8.1.runOdklikej si "instalaci" yes atd...

Po dokončení najdeš v domovském adresáři složku jménem /home/user/TeamSpeak3-Client-linux_amd64 a v ní poklikáš na ts3client_linux_amd64
Ve skutečnosti se to "instaluje" do té složky takže pro odstranění stačí složku vyhodit ;)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

freo

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 23 Srpna 2012, 00:42:23 »
Doufám že jsi si stáhl správnou verzi 32 nebo 64 bitovou. Vem prosím ten soubor co jsi stáhl a přesuň ho do domovské složky /home/user/
Otevři terminál a piš do něj příkazy. (budu předpokládat že máš 64bit verzi)
chmod +x ./TeamSpeak3-Client-linux_amd64-3.0.8.1.run
./TeamSpeak3-Client-linux_amd64-3.0.8.1.runOdklikej si "instalaci" yes atd...

Po dokončení najdeš v domovském adresáři složku jménem /home/user/TeamSpeak3-Client-linux_amd64 a v ní poklikáš na ts3client_linux_amd64
Ve skutečnosti se to "instaluje" do té složky takže pro odstranění stačí složku vyhodit ;)

díky za pomoc hej mám 64bit idem to vyskúšať teda a ešte jednu vec ako si spravim na ploche ikonu teamspeaku ? aby som ho mohol hned spúštať z plochy

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 23 Srpna 2012, 10:22:45 »
Odkaz na plochu uděláš jednoduše...
Pravým myšítkem na ts3client_linux_amd64 a Vytvořit odkaz a ten pak přetáhnout na plochu ;)

[příloha smazaná administrátorem]
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.