Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vypalování: SCSI error on write  (Přečteno 2714 krát)

mar.h

• Návštěvník
Vypalování: SCSI error on write
« kdy: 24 Srpna 2012, 17:51:06 »
Nevíte někdo proč mi při vypalováni vždy ukáže toto - SCSI error on write(16,16): [3 0C 00] Write error -a nebo napíše že se pravděpodobně nelíbí medium a je to standartní DVD přitom mi vypalování fungovalo normálně skoušel jsem i simulaci vypalování to je v pořádku nevíte kde bych si doinstaloval nějakou aktualizaci? V centru soft. jsem nic nenašel. Díky
« Poslední změna: 25 Srpna 2012, 10:59:43 od Filip Dominec »

beer

• Host
Re:vypalováni
« Odpověď #1 kdy: 24 Srpna 2012, 18:19:39 »
V čem pálíš? na jakou rychlost? Jaká je uvedená na dvd? Jakou rychlost umožňuje mechanika? Jakou médium?

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #2 kdy: 24 Srpna 2012, 18:40:38 »
Citace
wodim: No such file or directory. Cannot open '/path/to/image/isoimage.iso'.

Já bych řekl, že tato hláška je poměrně jednoznačná ...
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

mar.h

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 24 Srpna 2012, 18:55:55 »
Jednoznačná ale v čem? Nikdy jsem tyto problémy neměl.

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #4 kdy: 24 Srpna 2012, 18:57:49 »
Skutečně to ISO leží v cestě /path/to/image/isoimage.iso ?
Stiskni CTRL + W ...

mar.h

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 24 Srpna 2012, 19:13:57 »
Cestu si snad vypalovací program má najít sám ne? Zadávám normálně a ve windows jsem se něčím podobným nesetkal dají se ty cesty nějak aktualizovat? A nebo ovladač?

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #6 kdy: 24 Srpna 2012, 20:06:05 »
A který je to vypalovací program? Pokud dobře vidím, tak ručně zadáváš do terminálu příkaz
Kód: [Vybrat]
artin@martin-Aspire-5738:~$ wodim -v dev=/dev/cdrw /path/to/image/isoimage.iso
Je to pravda?
Stiskni CTRL + W ...

mar.h

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 24 Srpna 2012, 20:28:43 »
To jsem jenom skoušel něco zadat podle toho co jsem našel na netu ale to je jedno problém je v tom že mi prostě nevypaluje mechanika a to ne jen to ISO ale i jiné věci u toho ISA simulace vypalování proběhla v pořádku a když to mělo začít vypalovat tak mi to vyplivne DVD s erorem a nebo že že pravděpodobně nevyhovuje médium ale to fakt nevím na co jiného bych to měl pálit je to připravený formát a i podle návodu Mcr. tak jsem skoušel vypálit nějaký svůj nechráněný film a bylo to to samé. Přes terminál nevypaluju ale v grafické podobě programu protože Lnx mám velice krátce ve win jsem podobné věci řesil aktualizací ovladače (tiskárny,mechaniky atd.) a bylo to jenže v Ubuntu to nejde když si najedu na vlastnosti mechaniky tak je tam všechno unknown ale to nevím proč když ještě včera normálně vypalovala. Už mě nenapadá co s tím dělat aktulizovat by to snad nejak mělo jít ne?

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #8 kdy: 24 Srpna 2012, 21:02:21 »
Pokud jsi jenom zkoušel, tak problém je jenom v tom, že to ISO nebylo nalezeno na cestě, kterou jsi tam zadal. Mimoto si myslím, že Win8 je potřeba pálit na DVD a tedy místo dev=/dev/cdrw by mělo být /dev/dvdrw

Pokud by jsi zadal relevantní vstup, možná bychom se i dostali k "jádru pudla".
Stiskni CTRL + W ...

mar.h

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 25 Srpna 2012, 00:43:54 »
Já normálně na ten image kliknu pravým tlačítkem myši a dám write to disk normálně se mi otevře vypalovací program jediné a dám burning pak je ještě všechno v pohodě a když doběhne creating image checksum a naběhne starting to record vypalování tak mechanika se jakoby cuká a namohla začít jako když nemůže načíst CD nebo tak podobně nezavede ani stopu a vyplivne DVD s tímto erorem Error while burning SCSI error on write(16,16): [3 0C 00] Write error týká se to všeho vypalování tak nevím kde dělám chybu rychlostí to není a už si připadám jak blbec protože nic lehčího snad není než toto snad není. Ale asi to může být nějakou aktualizací a nebo tím že u PC včera byl někdo jiný a nevím co se stalo nebo dělo a pochybuji že to zjistím protože když jsem dnes zapnul PC tak jsem ani neměl Unity a po několika restartech (nechtěl jsem ho zbrkle přeinstalovávat) samo naběhlo právě proto se ptám jestli se nedá nějak ta mechanika asi znova aktualizovat nebo tak něco.

mar.h

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 25 Srpna 2012, 02:56:56 »
Tak jsem se nakonec na googlu dočetl že je problém v DVD nestalo se mi totiž zatím že by si můj notebook vybíral dokonce i značku disku tak asi bezpečně budu moci vypalovat jen na Verbatimky ty mám odzkoušené tak díky. Vyřízeno

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #11 kdy: 25 Srpna 2012, 09:07:09 »
Když mechanika nechce baštit některá CD/DVD, pomáhá občas update FW. I když u NTB je to trošku složitější - málokdy je FW dostupný :(
Stiskni CTRL + W ...

beer

• Host
« Odpověď #12 kdy: 25 Srpna 2012, 10:18:55 »
jak jsem psal, snížit rychlost vypalovani.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.